Teknoloji

Alienware 20’nci yılını OLED laptop ve Alpha R2 konsol ile kutluyor

alienware

alienwareAlienware 20’nci yıldönümünü kutluyor ve E3’e de oyun odaklı yeni makineleriyle geliyor. Alienware E3’te OLED ekranlı dizüstü bilgisayardan yeni Alpha konsoluna geniş yelpazede PC oyun deneyimlerini sergiliyor. Bunun yanı sıra çok büyük ve güçlü masaüstü kule kasalar da bulunuyor.

Bu göz alıcı makineler başlangıçta VR deneyimine hazır olmayacak, ancak şu anda çok az sayıda dizüstü bilgisayarın VR gereksinimlerini karşıladığı bir ortamda bu çok da önemli bir kriter sayılmayabilir. Alienware Graphics Amplifier olarak adlandırılan bir grafik güçlendirici teknolojiyle uyumlu olan donanımlar oyun dizüstü bilgisayarlarının hâlâ yaşadığı fikrini pazarlıyor.

Alienware’ın bu yeni bilgisayarları içinden bulunduğumuz hafta itibarıyla ilgilenen oyun severlerle buluşmaya başlayacak.

Alienware 13 OLED dizüstü bilgisayar

alienware-13-oled-laptop-140616İlk kez CES’te duyurusu yapılan bu dizüstü bilgisayarın şimdi de çıkışı duyurulmuş oldu. 13 inç, 2560 x 1400 piksel çözünürlüklü, 100000:1 kontrast oranlı, 1-2 ms’lik tepki süreli ekran bu dizüstü bilgisayarın üstün bir oyun deneyimi sunmasını sağlayacaktır.

Teknik özellikler ise isteğe göre değişiyor. Altıncı nesil Intel Core i5 işlemci ve 2 GB GDDR5’li NVIDIA GeForce GTX 960 içeren konfigürasyondan Core i7, 4 GB GDDR5’li GTX 965’e kadar çeşitli tercih noktaları sunuluyor. Fiyatlar da 1299 dolardan başlıyor.

Alpha R2 konsol

alienware-alpha-2-140616Kompakt bir dizüstü bilgisayar olan ve orijinal Nintendo Wii U ile hemen hemen aynı boyutlarda olan Alpha R2’nin orijinal modelden yüzde 60 daha iyi performans sunduğu belirtiliyor.

OLED dizüstü bilgisayar gibi Alpha da altıncı nesil Intel Core işlemcilerle geliyor. Ayrıca Alienware’in “büyük ekran” modu sayesinde oturma odasında da kullanılabiliyor. Fiyatları 599 dolardan başlıyor.

Aurora

alienware-aurora-140616Yeni Aurora masaüstü bilgisayar daha önceki versiyonlardan daha küçük, ancak devasa Area-51 makinelerin bazı tasarım unsurlarını bünyesinde barındırıyor. Alienware bu kasanın herhangi bir alet gerektirmeden içteki bileşenlere erişim imkanı sağlayacağını, böylelikle GPU değişiminin kolaylıkla yapılabileceğini belirtiyor. Ayrıca üç tane depolama birimi takmayı sağlayacak, toplam beş adet yuva da mevcut.

Area-51 R2

alienware-area-51-140616Devasa masaüstü bilgisayar Intel’in 10 çekirdekli Broadwell-E işlemcilerini ve Nvidia’nın güçlü Pascal GPU’larını destekliyor. Area-51 R2 63 santimetreden fazla genişliğe ve 55 santimetreden fazla genişliğe sahip, ayrıca minimum ağırlığı da 27 kg. olan bir kasadan oluşuyor. Fiyatı da hacmi ve ağırlığına yakışacak şekilde 1699 dolardan başlıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER