Teknoloji

Alibaba Yahoo’ya satın alma teklifi vermek için Softbank ile görüşüyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Çinli internet grubu Alibaba’nın Yahoo için teklif vermek amacıyla Japon telekomünikasyon devi Softbank ile pazarlıklar yürüttüğü söyleniyor. Alibaba şu anda Yahoo’nun Çin iş grubunun sahibi durumunda, karşılığında ise hisselerinin yüzde 40’ı Yahoo’nun elinde bulunuyor. Ayrıca Alibaba ve Yahoo ikilisi 2005 yılında stratejik iş ortaklı anlaşmasının altına imza atmıştı.

Bloomberg’in konuyla ilgili kaynaklardan aldığı bilgilere göre Blackstone Group ve Bain Capital gibi lider risk sermaye şirketleriyle de satın alma görüşmelerinde yer almaları için bağlantı kurulmuş. Son günlerde Yahoo’nun işlerinin bir kısmını veya tamamını almak için yola çıkmış farklı şirketlerin veya şirket gruplarının varlığıyla ilgili dedikodulara rastlıyoruz. Bu da onlardan bir tanesi olma özelliği taşıyor. Yahoo yönetim kurulunun aralarında TPG Capital ve Silver Lake gibi potansiyel alıcılarla görüşme yaptığı, bu şirketlerin azınlık hisse önerilerinde bulunduğu belirtiliyor. Yapılan tekliflerin hisse başına 17$’dan az olduğu belirtiliyor, bununla birlikte şirketin tamamının peşinen satılması durumunda hisse başına fiyatın 20$’ı geçeceği tahmin ediliyor.

Alibaba’nın başını çektiği grubun ise Yahoo’nun tamamını satın almayla ilgilendiği ve bununla ilgili görüşmeleri başlatmak için Yahoo’yu beklemekte olduğu belirtiliyor. Ne var ki, düşmanca bir hisse devir harekatıyla kontrolün ele geçirebileceği ihtimâline de açık kapı bırakılıyor.

Bundan birkaç yıl önce Microsoft Yahoo’ya hisse başına 33$’lık bir satın alma teklifinde bulunmuştu. Şimdilerde konuşulan rakamlara bakıldığında Yahoo yönetiminin Microsoft’u reddetmekle pek doğru bir iş yapmadığı görülüyor. Şirketin 2008 yılına göre daha da geriye gittiği ve gelişen sosyal medya akımına karşı kendini hazırlayamadığı görülüyor.

İlgili – Bloomberg

İLGİLİ HABERLER