Teknoloji

Alcatel Idol 4S Windows 10 Mobile ile ABD’de satışa sunuluyor

alcatel idol 4s

alcatel idol 4sAlcatel Idol 4S Windows 10 ile yüklü olarak çıkıyor. Tabii ki, bu farklılığa sadece ABD’de bulunan tüketiciler erişebilecek. T-Mobile ve Alcatel’in işbirliğiyle, bu yılın başında Android telefonu olarak duyurulan Idol 4S, Windows telefonu olarak tüketicilere sunuluyor. Bu telefon, T-Mobile tarafınan yaklaşık 470 dolarlık fiyat etiketiyle sunulacak.

Idol 4S, T-Mobile’a özel bir cihaz olacak. Bu nedenle başka bir mobil operatör bu cihazı satamayacak. Telefonun yanı sıra Alcatel, sanal gerçeklik başlığını da tüketicilere ücretsiz olarak sunacak.

Ne yazık ki, Alcatel Idol 4S başka bir ülkede Windows 10 Mobile yüklü olarak satılmayacak. Alcatel bu Windows telefonunu Avrupa’da satma gibi bir planının olmadığını kaydetti. Avrupa’nın en fazla Windows Phone kullanıcısı barındıran pazar olduğunu dikkate aldığımızda, Alcatel’in bu kararını garip karşılayabiliriz.

Alcatel’in belirttiğine göre, bu özel model Avrupa’yı hedeflemiyor. Belki şirketin ABD dışındaki pazarlar için planladığı başka Windows 10 Mobile cihazları olabilir.

Aslında Idol 4S’in Windows 10 versiyonu, Avrupa pazarı için uygun bir ürün olabilirdi. Böylelikle Microsoft’un mobil işletim sistemine hâlâ ilgi duyanlara güçlü bir seçenek sunulabilirdi. Alcatel’in bu telefonunda Qualcomm Snapdragon 820 işlemci, 4 GB RAM ve 64 GB dahili hafıza bulunuyor.

Bunlara ek olarak Windows 10 ile çalışan amiral gemisi telefonda 5.5 inç, 1080p Full HD çözünürlüklü ekran, 21 megapiksel arka kamera yer alıyor. 3000 mAh kapasiteli pil ve parmak izi okuyucusu da mevcut.

İLGİLİ HABERLER