Manşetler

Alcatel OneTouch Idol 4S sanal gerçeklik deneyimini kutusuyla sunacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

alcatel-idol-4s

Alcatel’in Idol 4S adlı yeni OneTouch markalı telefonu birkaç hafta sonra Mobil Dünya Kongresi’nde görücüye çıkacak. Bu telefonun kendisi belki çok ilginç olmayabilir, onu sıradan bulabilirsiniz. Ancak ambalajı için aynı şeyi söyleyemeyeceğiz gibi görünüyor.

5.5 inç ekranlı akıllı telefon Alcatel’in ürettiği en değerli mobil cihazlardan bir tanesi olacak gibi görünüyor. Telefonda Quad HD AMOLED ekran, sekiz çekirdekli Snapdragon 652 işlemci, 3 GB RAM, 16 GB dahili hafıza, microSD kart yuvası, 16 megapiksel, f/2.0 diyafram açıklıklı arka kamera ve 8 megapiksel, flaşlı ön kamera gibi başlıca teknik özellikler bulunuyor.

Bu teknik özelliklerin bir akıllı telefon için ortalamanın üstü olduğunu düşünebilirsiniz. Ancak Alcatel OneTouch Idol 4S’i daha da ilginç kılan nokta, yukarıda belirttiğimiz gibi telefonun ambalajı olacak. Bunun sayesinde sanal gerçeklik deneyimini herhangi bir ek masrafa girmeden yaşamak mümkün olacak. Sert plastik kutusu Google Cardboard sertifikalı bir VR başlığı gibi kullanılabiliyor.

Google, Cardboard referans tasarımını çeşitli üreticilere lisanslamış, onlara Cardboard uygulamalarıyla çalışabilecek çeşitli başlıkları üretme ve satma yetkisi vermişti. Alcatel’in bu ilginç paketi sayesinde Idol 4S’teki sanal gerçeklik uygulamalarını kullanmak mümkün olacak. Bu da telefonun 400 dolarlık tahmini fiyatını daha makul hâle getirebilir.

Venture Beat sitesine göre, Idol 4S mayıs ayından itibaren yurt dışında satışa sunulacak. Telefonun Türkiye’ye de gelmesini bekleyebiliriz. Tanıtımın ise Mobil Dünya Kongresi zamanında gerçekleşmesini bekliyoruz. O zaman bu yenilikçi ambalaja sahip telefon hakkında daha fazla detay aktarmamız mümkün olacaktır.

İLGİLİ HABERLER