Manşetler

Alcatel Idol 4S Ön İnceleme

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

alcatel idol 4s alcatel-idol-4s-on-inceleme-11 alcatel-idol-4s-on-inceleme-6 alcatel-idol-4s-on-inceleme-7Alcatel için bu yılki Mobil Dünya Kongresi ayrı bir önem taşıyor, çünkü şirket bu yıl OneTouch kelimesini markadan atarak telefonlarını kısaca Alcatel olarak adlandırmaya başladı. Böylelikle kullanıcıların alıştıkları adlandırma resmi olarak şirket tarafından da kullanılır oldu. Alcatel Idol 4S de bu önemli değişikliğin duyurusuna eşlik eden gözde ve şirket için epey iddialı bir akıllı telefon olma özelliğini taşıyor.

Öncelikle Alcatel Idol 4S’in en önemli özelliğinden başlayalım. Bu cihazın platik kutusu tıpkı Samsung Gear VR’a benzeyen bir sanal gerçeklik aygıtına dönüşebiliyor. Ancak Gear VR’daki gibi tuşlar, dokunmatik kontrol yok. O açıdan daha çok Google Cardboard gibi, zaten bu teknolojinin sertifikasına da sahip bir ürün. Idol 4S’te yüklü olan sanal gerçeklik uygulamasının yardımıyla yoğunlaştırılmış bir deneyim yaşamak mümkün.

Idol 4S’in 5.5 inç ekranı 2560 x 1440 piksel Quad HD çözünürlük sunuyor. Bu da her bir göz için 1280 x 720 piksel çözünürlük ve bu kalitede bir sanal gerçeklik deneyimi demek. Benzer tarzdaki sanal gerçeklik uygulamaları gibi, Idol 4S’te de VR deneyimi çok net değil, ancak içine çekmeyi başarıyor. Alcatel standında gerçekleştirdiğimiz deneyimde kendimizi sanki bir F1 otomobilinin içinde tur atarmış gibi hissetmeyi başardık.

Tasarım açısından Idol 4S’i kardeşi Idol 4’ten ayırmak kolay değil. Bu telefon da metal ve cam birleşimi tasarım, yuvarlatılmış köşeler, telefonun daha ince görünmesini sağlayan inceltilmiş kenar profili, simetrik hoparlör tasarımı gibi tasarım özelliklerine sahip. Sağ kenarda yer alan ve Alcatel’in “Boom” olarak adlandırdığı tuş sayesinde de çeşitli işleri hâlletmek ve uygulamaları açmak daha kolay ve pratik hâle geliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Alcatel Idol 4 Ön İnceleme

Telefonda Snapdragon 652 işlemci bulunuyor. Qualcomm’un orta segment işlemcisi sayesinde Idol 4S kardeşi Idol 4’ten ve geçen yılın orta üst segment Android telefonlarından daha iyi bir performans sergilemeyi başaracaktır. Bunun dışında 3 GB RAM, 32 GB dahili hafıza, 200 GB’ye kadar kapasiteye sahip kartları destekleyen microSD kart yuvası da bu telefonda mevcut.

Kamera tarafında Idol 4S, Idol 4’ten biraz daha iyi görünüyor. Arkada 16 megapiksel, f/2.0, faz algılamalı otomatik odak ve çift LED flaş gibi özelliklere sahip bir kamera var. Önde de 8 megapiksel çözünürlüklü ikinci bir kamera mevcut. 360 derece selfie benzeri çeşitli kamera işlevleri de telefonun kamera uygulamasında kullanıcıları bekliyor.

Alcatel Idol 4S tasarımı, teknik özellikleri ve çeşitli uygulamalarıyla Samsung Galaxy A (2016) serisi, Sony Xperia X gibi orta üst segment telefonlarla boy ölçüşecek gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER