Teknoloji

AirCast uygulaması AirPlay ile Chromecast arasındaki boşluğu kapatıyor

Henüz Türkiye’de satışa sunulmayan Chromecast ile HDMI portu barındıran herhangi bir TV’yi web’den içerik tüketimine izin veren cihaz hâline dönüştürmek mümkün oluyor. Chromecast’e yansıtabilecek birçok şey bulunuyor, ancak telif hakkı endişeleri nedeniyle bir mobil cihazın belleğinde saklanan videolar doğrudan Chromecast üzerinden oynatılamıyor.

aircast-190813

Ancak çeşitli alternatifler çıkmıyor değil. Koushik Dutta adlı bir geliştirici Google+ sayfası üzerinden, AirCast olarak adlandırdığı bir uygulamanın beta sürümünü paylaştı. Bu uygulama sayesinde cihazın galerisi, Dropbox veya Google Drive’da depolanan video dosyaları Google’ın ABD’de 35 dolara sattığı aygıt üzerinden oynatılabiliyor.

Dutta paylaşımında uygulamanın henüz erken beta sürecinde olduğu ve mevcut APK’nın da iki gün içinde kendiliğinden yok edildiğini kaydetti. Görünen o ki Google, korsan videolarını TV’leri üzerinden oynatmak için Chromecast’i kullanmayı düşünen kullanıcıların başvuracağı AirCast ve benzeri gibi uygulamaları engellemeye çalışacak. Bu konuda resmi bir yorum yapılmış olmasa da, sergilenen tutum bunun işaretlerini veriyor.

Yine de, Dutta’nın paylaşımına gelen yorumlar AirCast gibi uygulamalar için dikkate değer bir pazarın olduğunu gösteriyor. Chromecast, masaüstü bilgisayarlarda yüklü Chrome üzerinde oynatılan yerel video dosyalarını TV’ye yansıtabiliyor. Ancak akıllı telefon ve tablet gibi cihazlarda yerel video dosyalarının Chromecast aracılığıyla daha büyük ekranlarda izlenmesi mümkün olmuyor. Bu da Apple’ın AirPlay standardının sunduğu en önemli özelliklerden bir tanesinin eksik kaldığı anlamına geliyor. AirCast gibi uygulamaların varlığı da aradaki açığın biraz olsun kapatılmasını sağlayacaktır. Ta ki, Google engelleyene veya kendi çözümünü sunana kadar.

İlgili >> Droid-Life, Google+ (Koushik Dutta)

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER