Teknoloji

Airbus Thor: Parçaları 3D yazıcıyla üretilen drone

airbus thorÜç boyutlu (3D) yazıcılardan çıkan parçalar, pek çok şeyin üretiminde kullanılıyor. Havacılık sektörünün devlerinden Airbus, hava araçlarında da 3D yazıcıyla üretilen parçaların kullanılabileceğini gözler önüne serdi.

Şirketin Berlin Havacılık Fuarı kapsamında görücüye çıkardığı Thor isimli drone, parçalarının büyük kısmının üç boyutlu yazıcıyla üretilmesi sebebiyle dikkatleri üzerine toplamayı başardı. Pervanelerden iniş takımına kadar elektrikli olmayan tüm bileşenleri poliamitten üretilen Airbus Thor, yaklaşık 4 metre uzunluğunda ve 20.8 kilogram ağırlığında.

Büyük üç boyutlu yazıcıların varlığı, Airbus’ın Thor’u oldukça kısa bir sürede üretmesini mümkün kıldı. 38 cm.’ye kadar uzunlukta olan parçaları işleyebilen Airbus, bu sayede belli bölümlerin üretim sürecini önemli ölçüde hızlandırmayı başardı. Şirketten yapılan açıklamada, daha önce 270 parçayla gerçekleştirilen motor enjeksiyon sistemi kurulumunun yeni teknoloji sayesinde üç parçayla tamamlanabildiği ifade edildi.

Airbus Thor pratik bir üründen ziyade bir teknoloji demosu niteliğinde olsa da, şirketin gelecekte gitmeyi istediği yönü göstermesi sebebiyle önem taşıyor. Tüm hava araçlarının üretimi için üç boyutlu baskı teknolojisinden faydalanmak, yakıt maliyetlerini ve konvansiyonel üretim yöntemlerinin yol açtığı çevre kirliliğini azaltmayı sağlayabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER