Manşetler

Afterlight: Fotoğraflarınızı ince ayarlarla farklılaştırın

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

afterlight-001

Takvim itibarıyla yazın bitişi yaklaşsa da, okulların açılmasının ertelenmesiyle birlikte tatil sezonu biraz daha uzamış oldu. Bu da tatil yörelerinden paylaşılacak fotoğrafların sosyal medyayı biraz daha işgal edeceği anlamına geliyor. Instagram’ın popüler hâle gelmesiyle birlikte pek çok kişi fotoğraflarını düzenlemeden ve filtrelendirmeden paylaşmaz oldu. Instagram söz konusu düzenleme ve filtreleme işlemleri için kendi araçlarını sunsa da, bu göreve talip olan çok sayıda üçüncü taraf uygulama bulunuyor. Oldukça kalabalık olan fotoğraf düzenleme uygulamaları pazarının mevcut gözdelerinden birisi de Afterlight.

afterlight-002

Afterlight başlatıldığında kullanıcıları son derece sade ve anlaşılır bir arayüz karşılıyor. Açılış ekranının sağ alt köşesinde bulunan dişli ikonu, Ayarlar sekmesine yönlendirme yapıyor. Bu sekme aracılığıyla kullanıcılar çeşitli konulardaki tercihlerini belirleyebiliyor. Açılış ekranının alt kısmının ortasında yer alan küçük Instagram ikonu Afterlight’ın Instagram hesabına yönlendirme yapıyor. Sayfanın tam ortasında yer alan büyük Afterlight logosunun altına ise daha küçük boyutlarda iki ikon yerleştirilmiş. Instagram logosunu hatırlatan ikon Afterlight’ın kamerasını çalıştırırken, Galeri ikonu kullanıcıları Film Rulosuna götürüyor.

afterlight-003

Afterlight’ın kamera arayüzü hem tasarımı hem de özellikleri itibarıyla akıllı telefonların yerleşik kamera uygulamalarından farklı bir yerde konumlanıyor. Kamera arayüzünde cihazın tam olarak dengede olup olmadığını gösteren bir çubuğun yer alması, simetrik fotoğrafları sevenlerin beğenisini kazanacak türden bir ayrıntı olarak öne çıkıyor. Afterlight’ın esas maharetiyse işin düzenleme kısmında gün yüzü görüyor. Öncelikli olarak düzenleme ve filtreleme alanındaki bazı araçların paralı olduğunu ve uygulama içi satın alma özelliğiyle satın alınabildiğini belirtmekte fayda var. Ancak söz konusu ekstralar, uygulamanın genel yetenek setinde bir eksilmeye yol açmıyor.

afterlight-004

Afterlight’ın düzenleme arayüzünde araçlar önce kategorilere ayrılmış biçimde ekranın alt kısmına sıralanıyor. İnce ayar araçları, filtreler, filmler, boyut düzenleme araçları ve çerçeveler genel kategorileri oluşturuyor. Uygulamanın ince ayar seçenekleri oldukça geniş kapsamlı ve fotoğraf üzerinde rahatça uygulanabiliyor. Netleştirme, parlaklık, kontrast, doygunluk, pozlama, sıcaklık, gölgeleme gibi araçlar bulunuyor. Afterlight, farklı kategorilere ayırdığı geniş filtre seçenekleriyle de ayrı bir alkışı hak ediyor. Original, Guest ve Seasons başlıkları altında birbirinden farklı, çok sayıda filtreye erişilebiliyor. Fusion başlığı ise kullanıcıların Afterlight’taki aksiyonlarını kayıt altına alıp özel filtreler oluşturma fırsatı veriyor.

afterlight-005

Filmli fotoğraf makinelerini kullananlar, fotoğrafların üzerinde oluşan film lekelerini hatırlayacaklardır. Afterlight, fotoğraflara daha nostaljik bir hava kazandırmak adına farklı formattaki film lekelerini de fotoğraflara uygulayabiliyor. Fotoğraflara yerleştirilen lekelerin konumları da kullanıcılar tarafından, önceden belirlenmiş ayarlar arasından seçim yapılarak, değiştirilebiliyor. Afterlight, alışılmıştan farklı çerçeve seçenekleriyle de göz doldurmayı başarıyor.

afterlight-006

Fotoğraf düzenleme işleminin tamamlanmasının ardından sıra kayıt ve paylaşım kısmına geliyor. Kayıt ve paylaşım ekranında kullanıcılardan öncelikli olarak fotoğrafın çözünürlüğünü seçmeleri isteniyor. Çözünürlük seçeneklerinin hemen altında ise kayıt ve paylaşım seçenekleri bulunuyor. Bu seçenekler arasında Film Rulosu ve Instagram ön plana çıkarken, Facebook ve Twitter gibi diğer sosyal medya mecraları “Paylaş” seçenekleri altında bulunuyor.

afterlight-007

Afterlight, son derece geniş fotoğraf düzenleme ve filtreleme seçeneklerini son derece anlaşılır ve açık bir arayüz içinde sunuyor. Özellikle Instagram’da paylaştığı fotoğraflar için ince eleyip sık dokuyan ve farklı fotoğraf düzenleme uygulamalarını kullanmayı sevenler için Afterlight, kesinlikle tercih edilmesi gereken seçenekler arasında yer alıyor. Afterlight’ı iTunes App Store ve Google Play Store üzerinden indirebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER