Teknoloji

Affinity Photo uygulamasının Windows versiyonu yayınlandı

affinity photoMicrosoft, kreatif işlerde çalışanları Surface kullanmaya teşvik etmek için yoğun bir mesai harcıyor. Şirket, bu çalışmaları doğrultusunda Mac’in popüler fotoğraf düzenleme uygulaması Affinity Photo’yu Windows’a getirdi. Beta versiyonu ücretsiz olarak yayınlanan uygulama, bir Photoshop alternatifi olarak pazarlanıyor.

Affinity Photo, Photoshop ile benzer fonksiyonlara ve iş akışlarına sahip olsa da, fotoğrafların rötuşlanmasında hızı ön plana çıkarmasıyla ayrı bir yerde duruyor. Ortalama fotoğraf düzenleme yazılımlarından daha gelişmiş olan uygulama CMYK renkleri, RAW fotoğrafları, 16-bit düzenlemeyi, ICC renk yönetimini destekliyor. Uygulamanın destek listesinde Photoshop eklentileri ve Photoshop’un dosya formatı PSD de bulunuyor.

Affinity Photo 2015’in en iyi Mac uygulaması seçilmişti

Affinity, Mac uygulamasıyla profesyonel fotoğrafçılardan ve görsel sanatlarla ilgilenenlerden oldukça iyi eleştiriler almıştı. Uygulama, Apple tarafından “2015’in en iyi Mac uygulaması” unvanına layık görülmüştü. Affinity’nin Windows versiyonunun fiyatı henüz açıklanmış değil. Mac versiyonu içinse 129,99 TL ödemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER