Manşetler

Adobe’den Apple’ı hedef alan reklam ve açık mektup

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın kaprislerinden, Flash karşıtı tutumundan bıkıp usanan Adobe, Cupertino’yu hedef alan bir reklam kampanyasına başladı. Reklam “We [kalp] Apple” şeklinde bir mesajı ve yanında bir açıklamayı içeriyor. ABD’de bugün yayınlanan gazetelerde yukarıda resmini görmüş olduğunuz ilân yer alıyor.

Adobe’nin mesajında isim vermese de Apple’a taş attığı apaçık ortada… İşte Adobe’nin gazetelerde yer alan ilânında yazanların Türkçe tercümesi:

“Tüketicilerin sevdikleri içeriğe ve uygulamalara, hangi bilgisayara sahip olurlarsa olsunlar, hangi tarayıcıyı kullanırlarsa kullansınlar ya da hangi paket ihtiyaçlarını karşılarsa karşılasın, erişmeleri gerektiğine inanıyoruz. Hiçbir şirket, ne kadar büyük veya yaratıcı olursa olsun, neyi nasıl yaratabileceğinize ya da web’de hangi deneyimi yaşayacağınıza karar veremez.

Piyasa açık olduğu sürece mükemmel bir fikri olan bir kimse yenilikçi bir ürün geliştirme yeni müşteriler bulma şansına sahiptir. Adobe’nin iş felsefesi buna dayanır. Açık bir pazarda en iyi ürünler en sonunda kazanır ve rekabet için en iyi yol en iyi teknolojiyi geliştirip rakiplerinizden daha hızlı şekilde yenilikler gerçekleştirmektir.

Apple’ın ters bir yaklaşıma sahip olduğunu ve web’in yeni safhasını yavaş yavaş yok edecek bir adım attığını düşünüyoruz.  Bu yeni safhada mobil cihazların sayısı bilgisayarların sayısını geçmekte, her bir birey yayıncı hâline gelmekte, içerik her yerden her zaman erişilebilir kılınmaktadır.

Son olarak, sorunun şu olduğuna inanıyoruz: World Wide Web’i kim kontrol ediyor? Bize göre cevap: Hiç kimse ve herkes, ancak kesinlikle tek bir şirket değil.”

Adobe ile Apple arasındaki sürtüşme kolay kolay bitmeyecek gibi görünüyor. Adobe’nin nakit akışını savunmak ve korumak için herşeyi göze almışa benziyor.

İlgili – Adobe

İLGİLİ HABERLER