Teknoloji

Adobe Photoshop Touch gidiyor, yerine Project Rigel geliyor

adobe-project-rigel-220515

Adobe Photoshop Touch uygulamasını uygulama mağazalarından kaldırmayı planlıyor, bunun yerine fotoğrafları hareket hâlinde düzenleme imkanı sağlayacak yeni bir uygulama çıkarıyor.

Adobe’nin geçtiğimiz yıllarda çıkardığı Photoshop Touch uygulaması hâlâ iTunes App Store ve Google Play’de satılıyor, ancak 28 Mayıs tarihinden itibaren tamamen geri çekilecek. Sadece Photoshop Touch’ı daha önce indirmiş ve kurmuş olanlar bu uygulamadan yararlanabilecek, ancak gelecekte Adobe’den herhangi bir güncelleme alamayacaklar.

Adobe bu kararını açıklarken tüketicilere yeni alternatifler de sunuyor. Sunum videosunda prototip bir yazılımın 50 megapiksel çözünürlüklü görüntüyü iPad üzerinde açıp düzenlemeye olanak sağladığı gösteriliyor. Bu yazılım tablette masaüstündeymiş gibi hızlı şekilde çalışıyor. Ayrıca videoda seçilmiş nesne kaldırma, renk değiştirme, akışkanlaştırma gibi işlerin de gösterimi yapılıyor.

Aslında videoda gösterilen Adobe’nin üstünde çalıştığı yeni bir proje ve Photoshop Touch’ın yerini alacak. Project Rigel adını taşıyan bu projenin 2015 sonlarında hazır olması bekleniyor. Bu uygulama kenara sıçratma, yakma, doygunluk gibi araçlara da sahip olacak.

CNET’in belirttiğine göre yakında çıkacak bu uygulama ücretsiz indirilebilecek, ancak dosyaların Adobe CC paketindeki diğer uygulamalarla eş zamanlanması için Creative Cloud aboneliğine ihtiyaç olacak.

İLGİLİ HABERLER