Teknoloji

Adobe Photoshop Fix ve Capture CC mobil uygulamalar arasına katıldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:
Adobe Photoshop Fix
Adobe Photoshop Fix

Adobe bir çift yeni mobil uygulamayla fotoğrafları ve diğer görselleri hareket hâlindeyken düzenleme şansı tanıyor. Photoshop Fix ve Adobe Capture CC uygulamaları mevcut Creative Cloud mobile uygulamaları arasına katılıyor.

iOS için Photoshop Touch uygulamasının kaldırılmasının ardından gelen Photoshop Fix, şirketin görev odaklı yeni mobil yaklaşımının devamını temsil ediyor. Adından da anlaşılacağı üzere, Photoshop Fix iOS cihazlarında fotoğraflara yeni bir dokunuş katma, onları yeniden oluşturma fırsatı sunuyor. Kullanıcılar masaüstündeki Photoshop’un iyileştirme, fırça, vb. çeşitli araçlarından, aynı zamanda diğer düzenleme seçeneklerinden de yararlanabiliyor.

Diğer uygulama, Adobe Capture CC ise mevcut Adobe Brush, Shap, Color ve Hue uygulamalarını tek bir uygulamada buluşturuyor. Uygulama kullanıcıların mobil cihazları üzerinden tasarım işleri gerçekleştirmesini sağlıyor, şekil çizimleri veya diğer nesnelerin doğrudan mobil uygulama içinden ve fotoğraflardan oluşturulmasını mümkün kılıyor.

Photoshop Mix, Photoshop Sketch, Illustrator Draw, Comp CC ve Premiere Clip gibi diğer Creative Cloud uygulamalarına da çeşitli güncellemeler getirildi. Artık bütün mobil uygulamalar CreativeSync’i kullanarak Creative Cloud masaüstü uygulamalarıyla bağlantı kuruyor, böylelikle mobil cihaz üstünde hızlı bir şekilde tasarlanan işini üstünde masaüstü bilgisayarda ince dokunuşlar veya ayarlamalar yapılabiliyor.

Önemli bir diğer değişiklik de Lightroom mobil sürümüne getirilen değişiklikle ilgili. Kullanıcılar bundan böyle doğrudan uygulama içinden fotoğraf çekebiliyor.

İLGİLİ HABERLER