Teknoloji

Adobe Photoshop CC’ye tek bir tıklamayla üç boyutlu yazdırma desteği

Adobe Photoshop CC’nin 3D yazdırma kontrolleriyle güncelleneceğini duyurdu. Güncelleme üç boyutlu nesne tasarımı için daha fazla seçenek getirecek, aynı zamanda üç boyutlu baskı işlemlerini de daha kolay hâle getirecek.

adobe-photoshop-cc-3d-printing-160114

Bir Creative Cloud uygulaması olan Photoshop CC üç boyutlu nesnelerin düzenlenmesi için genişletilmiş seçenekler sunacak. Bunlar sayesinde kullanıcılar üç önemli şeyi gerçekleştirebilecek: 3D yazdırma dosyalarının içe aktarılması ve bunlara renk eklenmesi, bir fotoğrafı yazdırma amaçlı üç boyutlu nesneye dönüştürme, sıfırdan üç boyutlu nesneler oluşturma. Tüm bunlar bilgisayarınıza bağlı olan 3D yazıcıdan veya çevrim içi üç boyutlu yazdırma hizmeti sunan servislerden yazdırılabilecek.

Adobe’nin Photoshop CC’nin herhangi bir hatayı akıllı şekilde düzelteceği konusunda güveni tam, bu da yazdırma işleminin ilk seferde başarıyla sonuçlanabileceği anlamına geliyor.

Photoshop CC asılı parçaların yazdırma işlemi sırasında desteklenmesini sağlayan yapı iskelesi entegrasyonunu otomatikleştiriyor. İskele desteğine ihtiyaç duyan noktalar otomatik olarak gösteriliyor, ancak bunlar kullanıcı tercihine bağlı olarak da değiştirilebiliyor.

Photoshop üç boyutlu nesnelerin işlenmesini yıllardır destekliyor, son güncellemeyle birlikte verilen desteğe yeni bir katman daha eklenmiş oluyor. Adobe’nin bu güncellemeyle birlikte CAD tasarım yazılımlarına rakip olmak gibi bir hedefi yok, Photoshop daha çok son düzenleme aracı olarak işlev görecek. Modeller Photoshop içinde açılarak bunlara renk eklenebilecek, tasarımda ufak oynamalar yapılabilecek. Daha sonra yazdır tuşuna tıklanarak modelin gerçek dünyayla buluşması sağlanacak.

Photoshop OBJ, STL, 3DS, COLLADA ve KMZ gibi farklı üç boyutlu yazdırma proje dosyalarını destekliyor. Üstelik bir fotoğraf yükleyebilir ve Photoshop’un buna bağlı olarak 3D taslağını oluşturmasını sağlayabilirsiniz.

Adobe’nin MakerBot ve Shapeways gibi şirketlerle işbirliği bulunuyor, böylelikle Photoshop CC içinde tüm renkler ve materyaller doğal olarak destekleniyor. Ancak Adobe Behance topluluğu aracılığıyla SketchPad sayesinde paylaşım da hâlâ imkan olarak sunuluyor. Adobe Photoshop’un bağlı olan herhangi bir yazıcısı destekleyecek şekilde yazdırma desteği kazanacağı noktasında da güvence verdi.

Photoshop CC’ye üç boyutlu yazdırma işlevi ücretsiz güncelleme aracılığıyla geliyor.

İlgili >> Adobe Blog

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER