Teknoloji

Adobe Lightroom fotoğraf düzenleme ve eşzamanlama uygulamasını iPad’e getirdi

Adobe popüler masaüstü fotoğraf düzenleme ve organizasyon uygulaması Lightroom’un iPad uygulamasını yayınladı. iPad için Lightroom uygulaması bağımsız bir şekilde işleyebilse de, temel olarak Lightroom 5 için taşınabilir bir eklenti hüviyeti taşıyor. Fotoğraf koleksiyonları iki uygulama arasında otomatik olarak eş zamanlanırken, Creative Cloud abonelerinin fotoğraflar üzerinde düzenleme yapması ve fotoğrafların en güncel haline ulaşabilmesi de iPad için Lightroom uygulamasıyla sağlanıyor.

adobe-lightroom-ipad-080414

Kullanıcılar Lightroom iPad uygulaması üzerinde pek çok düzenleme imkanına sahip, ancak son dokunuşu gerçekleştirmek için yine masaüstü uygulamasını kullanmak gerekiyor. Mobil versiyonda masaüstü versiyonda bulunan birincil düzenleme araçlarının hemen hemen hepsi mevcut. Aynı zamanda kullanıcılar üç parmaklarıyla ekrana dokundukları zaman uygulama üzerinde fotoğrafın orijinal halini de görebiliyor.

Lightroom iPad uygulamasındaki düzenleme araçlarının kapsamı son derece geniş olsa da, masaüstündeki bazı özelliklerin desteklenmediğini de unutmamak gerekiyor. Örneğin kullanıcılar doğrudan ton kavisi üzerinde oynama yapamıyor, renk özelliklerini modifiye edemiyor veya kişiselleştirilmiş ön ayarlardan faydalanamıyor. Adobe’den yapılan açıklamada eksik özelliklerden bazılarının ilerleyen dönemlerde uygulamaya eklenebileceği, ancak iki uygulamanın hiçbir zaman birbiriyle eş olmayacağı belirtildi. Adobe bu duruma gerekçe olarak iki platformun da kendi ihtiyaçlarına göre özel olarak şekillenecek olmasını gösterdi.

Lightroom iPad uygulaması ücretsiz olarak indirilebilse de, uygulamadan faydalanmak için Adobe Creative Cloud abonesi olmak gerekiyor. Bu nedenle Lightroom 5 uygulamasının tam sürümünü satın almak dahi iPad uygulamasını kullanmak için yeterli olmuyor.

İlgili >> Adobe

İLGİLİ HABERLER