Teknoloji

Adobe Lightroom 5 beta sürümünü yayınladı

Lightroom 4’ü bir yılı biraz aşkın sürede çıkaran Adobe, Lightroom 5’in de herkese açık beta sürümünü yayınladı. Yeni yazılım Akıllı Ön İzlemeler ve Geliştirilmiş İyileştirme Fırçası gibi araçlarla fotoğrafçıların ve tasarımcıların fotoğraflarını daha detaylı bir şekilde düzenlemelerini mümkün kılıyor.

adobe-lightroom-5-beta-160413

Geliştirilmiş İyileştirme Fırçası kullanıcıların fotoğraflar üzerinde iyileştirme yapmalarını ve rahatsız edici unsurları kaldırmasını sağlıyor. Akıllı Ön İzlemeler ise kullanıcıların orijinal RAW dosyasına ihtiyaç duymadan fotoğrafları düzenlemelerine izin veriyor. Bunun dışında Upright, Radyal Gradyan araçları ve fotoğraf, video ve müzikleri kombine ederek video slayt gösterileri oluşturmayı sağlayan ek bir araç da uygulamada yer alıyor.

Lightroom 5 beta şu anda Windows 7 SP1, Windows 8, Mac OS X 10.7 ve 10.8 yüklü sistemlerde kullanılabiliyor. Beta yazılımı kısıtlı bir süre için ücretsiz olarak sunuluyor. Adobe, Lightroom 5’in final sürümünün ne zaman çıkacağını ve fiyatının ne olacağını ise henüz netleştirmedi. Ancak beta programı 30 Haziran tarihinde sonlanacak, final sürümün yayınlanması da bu yılın ilerleyen zamanlarında gerçekleşecektir.

Genel olarak bakıldığında Adobe Lightroom 5 oldukça büyük bir güncelleme gibi görünüyor ve hiç şüphesiz istekli kullanıcılar da bu beta yazılımından zevk alacaktır.

İlgili >> Adobe Blog

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER