Teknoloji

Adobe Lightroom 4 yayınlandı

Adobe Lightroom 4 geçtiğimiz ocak ayından beri beta sürecindeydi. Nihayet bu popüler fotoğraf düzenleme yazılımının hem Mac hem de Windows sürümü yayınlandı. Lightroom 3’ün 299$’lık yurtdışı satış fiyatının aksine Lightroom 4 yurtdışında 149$’a satılacak. Mevcut kullanıcılar da 79$ karşılığında yeni sürüme terfi edebilecek.

Lightroom 4’ün en büyük özelliklerinden bir tanesi kameraların dinamik aralığından maksimum derecede faydalanacak şekilde yapılabilen ayarlar. Böylelikle kullanıcılar en iyi parlak nokta ve gölge detaylarını elde edebilecek. Eklenen kontroller sayesinde pozlama ve kontrast da dinamik olarak ayarlanabiliyor. Hare giderme ve gürültü azaltma da Lightroom 4’ün geleneksel kontrolleri arasında yer alıyor.

Doğal video desteği DSLR ve akıllı telefonlardan alınması ve Lightroom içinde ayarlanmasına olanak sağlıyor. Kullanıcılar çekilen videolarda kırpma ve düzenleme gibi işlemleri de gerçekleştirebiliyor. Her şey bittiğinde yapılan işler H.264 formatında video olarka kaydedilebilir ya da Facebook ve Flickr gibi siteler üzerinden paylaşılabilir.

İlgili – Adobe

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER