Teknoloji

Adobe Flash Player 11 ve AIR 3 yayınlandı

Adobe, Flash Player 11 ve AIR 3 sürümlerini yayınladı. Söz konusu güncellemelerle birlikte daha yüksek işleme hızları ve 3D oyun desteği gibi yetenekler aralarında mobil cihazlar ve internete bağlı TV’lerin de bulunduğu çeşitli platformlara kazandırılıyor.

Güncellemelerin Stage 3D üzerinden donanım tabanlı 2D ve 3D grafik işleme desteğini sunması bekleniyor. Adobe yeni sürümlerin Flash Player 10 ve AIR 2’ye göre 1000 kat daha hızlı işleme performansı sunduğu konusunda vaatte bulunuyor. Bu da saniyede 60 çerçeveye kadar işleme ve kontrol kalitesinde oyun oynamayı mümkün kılıyor. Samsung’un Smart TV’leri hâli hazırda Flash desteği barındırıyordu, LG ve TiVo’nun da AIR aracılığıyla Flash tabanlı uygulamaları çalıştıracağı belirtiliyor. Öte yandan AIR 3 yazılım geliştiricilerine, aralarında Android, BlackBerry Tablet OS ve iOS’in bulunduğu çeşitli platformlar için hazırlanmış doğal uygulamalarının kodlarını dönüştürmelerine ve farklı ortamlarda çalıştırmalarına olanak sağlıyor.

Eğer bir Android cihaz sahibiyseniz, Android Market’i ziyaret ettiğinizde Adobe Flash Player 11’in de yayınlandığını göreceksiniz.

İlgili – Android Market

İLGİLİ HABERLER