Eğlence

Adobe Flash Media Server 4.5 ve Adobe Flash Access 3.0 paketleriyle Flash videolar iOS cihazlarına geliyor

Adobe, iOS platformuna Flash video desteği getirmenin bir yolunu sonunda buldu. Apple’ın giriş izni vermediği Flash teknolojisi, IBC fuarında tanıtılan çeşitli ürünlerle iPhone, iPad ve iPod cihazlarına girme fırsatı bulacak. Adobe Flash Media Server 4.5 ve Adobe Flash Access 3.0 ürünleri yazılımcılara ve yayıncılara Flash tabanlı içeriği iOS cihazlarına dağıtma imkânı sunuyor.

Adobe Flash Media Server 4.5 ve Flash Access 3.0 ile birlikte Flash video bir sunucuda işleniyor ve aynı kaynak video daha sonra aralarında hem Apple cihazlarının hem de Flash uyumlu diğer cihazlarında bulunduğu çeşitli platformlara dağıtılıyor. Bu sayede yazılımcılar için işler çok daha kolay hâle gelmiş oluyor. Dağıtım işlevi iOS ile uyumlu olan HTTP Dinamik Akış veya HTTP Canlı Akış yöntemleri aracılığıyla gerçekleştiriliyor.

Aslına bakarsanız, bu yöntem iOS cihazlarında Flash desteğinin sunulduğu anlamına gelmiyor. Ancak doğal desteğe göre hâla birtakım avantajları mevcut. Videonun işlenmesi cihazın işlemcisine bırakılmıyor, bunun yerine Flash Media Server 4.5 tüm işi yükleniyor; Flash içeriği akış için yeniden paketliyor, Flash videoların mobil cihazlarda çalıştırılması sırasında karşılaşılan aşırı pil tüketimi ve beklenmeyen hataların da önüne geçmiş oluyor.

Adobe Flash Media Server 4.5 çözümü özellikle Flash tabanlı içeriğini birden fazla platforma sunan yayıncıları hedefliyor. Paketin yurtdışındaki maliyeti 4500$ civarında.

İlgili – 9to5Mac

İLGİLİ HABERLER