Manşetler

Adobe Flash konusunda Apple ile uğraşmayı bıraktı, yoluna devam ediyor

Bir insanla uzun süre dalga geçemezsiniz, bir süre sonra siz bile sıkılırsınız. Benzer durumlar şirketler için de geçerli. Örneğin Adobe de Apple’a çatmaktan sıkılmışa benziyor. Şirket yaklaşık üç ay önce yeni bir reklam kampanyası başlatarak Apple’ın özellikle Flash’a koyduğu engellere alaycı bir dille yanıt vermişti. Adobe’nin CEO’su şirketinin bu olayı geride bırakıp yoluna gitmeye karar verdiğini açıkladı.

Adobe’nin parasını gereksiz reklam kampanyalarına ayırmak yerine Flash’ı Android 2.2 cihazlarında daha düzgün çalıştırmak için harcayacağını görmek sevindirici. Ancak Shantanu Narayen’in Jobs ve O’nun şirketini kendilerini anlamaya ikna edememiş olduğunu görmek de üzücü. İşte Narayen’in sözlerinden bir paragraf:

“Onlar sistemlerini kapalı tutmayı seçtiler, biz de bizimle çalışmaya hevesli olan ortakları tercih ettik. Açık sistemlere inanıyoruz. İnternetin gücünü ve müşterilerin seçim yapmasına inanıyoruz ve de onların bu kararıyla ilgili çok fazla tartışmanın çıktığını düşünüyorum. Onlar kararlarını verdiler. Biz de kendi kararımızı verdik ve yolumuza devam ediyoruz.”

Evet, Adobe geride kalanlarla yoluna devam ediyor. Şirketin yöneticilerinden Anup Murarka’nın San Francisco’daki Flash / Android etkinliğinde yaptığı bir açıklamada Adobe’nin dünyanın en büyük 20 mobil cihaz üreticisinden 19’uyla ilişkileri bulunduğu belirtiliyor. Geride kalan yalnız üreticiyi herhalde herkes biliyordur.

İlgili – Slashgear

İLGİLİ HABERLER