Eğlence

Adobe Flash 10.2 “birkaç hafta içinde” mobil cihazlara geliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google Honeycomb’un akıllı telefonlara gelip gelmeyeceği konusunda oldukça ketum davranıyor. Ancak Adobe’nin düzenlemiş olduğu basın toplantısında bu konuyla ilgili bir cevap bulmak mümkün oldu. Engadget’ın belirttiğine göre şirketin yöneticilerinden Anup Murarka Flash 10.2’nin hem tabletlere hem de akıllı telefonlara “önümüzdeki birkaç hafta içinde geleceğini” açıkladı.

Adobe Flash 10.2 web videolarını oynatmak için daha az CPU döngüsünün kullanılmasını sağlıyor, bu durum da Android cihazları  daha uzun batarya ömrüne sahip olmasını sağlayacak. Ancak Adobe Android işletim sisteminin daha önceki versiyonlarıyla çalışan cihazların bu özellikten mahrım kalacağına dikkat çekti. Bu arada Flash 10.2’nin donanımın tüm avantajında faydalanabilmesi için Google tarafından Honeycomb’a bazı yeni yeteneklerin eklenmesi gerektiği de vurgulandı. Özetleyecek olursak, eğer Flash 10.2 Android 3.0’a ihtiyaç duyarsa ve Flash 10.2 akıllı telefonlarda da desteklenecekse, o halde Android 3.0’ı akıllı telefonlarda da görmemiz gerekiyor.

Hem Flash hem de Adobe AIR mobil arenada oldukça iyi işler çıkarıyor. Adobe’nin açıkladığı rakamlar da bunu ortaya koyuyor. AIR şu anda 84 milyonun üzerinde akıllı telefon ve tablette bulunuyor, üstelik yıl sonuna kadar 200 milyon cihaz çapraz platform destekli uygulamaları AIR sayesinde çalıştırabilir hâle gelecek. Flash ise 35 farklı modelde olmak üzere 20 milyon cihaz aracılığıyla dağıtılmış durumda, buna ek olarak Flash destekli 50 yeni tabletin de 2011’de çıkışı planlanmış durumda.

İlgili – Engadget

İLGİLİ HABERLER