Teknoloji

Adobe Document Cloud ile işiniz gittiğiniz her yerde

Adobe popüler Creative Cloud (CC) ve nispeten daha az bilinen Marketing Cloud ürünlerinden sonra üçüncü “Cloud” ürününün duyurusunu gerçekleştirdi. Document Cloud olarak adlandırılan yeni servis ilk bakışta Dropbox veya Google Drive gibi bir bulut depolama servisi gibi görünse de, belirli bir işe daha fazla odaklanmış bir servis olma özelliğini taşıyor. Dokümanların bulutta depolanmasını sağlayan servis, daha çok birden fazla kişinin üstünde çalıştığı dosyalara odaklanıyor, herkesin yapmış olduğu değişikliklerin kayıt altına alınmasına önem veriyor.

Dosyalarımızın büyük bir kısmı, özellikle fotoğraflarımız, şarkılarımız ve videolarımız buluta taşındı. Bu durum içerik tüketimi için mükemmel. Ancak kurumsal tarafa baktığımızda çoğu işletmenin dokümanlarını ve süreçlerini hâlâ masalara bağlı şekilde, fiziksel kağıtlar üzerinden yönettiğini görüyoruz. Adobe’nin Creative Cloud paketi daha çok Photoshop gibi yaratıcılık odaklı ürünlerle biliniyor olabilir, ancak paketin içinde Acrobat ve eSign gibi ürünler de bulunuyor. İşte şimdi Adobe, Document Cloud ile PDF dosya formatını, Acrobat yazılımını ve eSign çözümünü birlikte sunuyor.

adobe-document-cloud-170315

Photoshop ve Photoshop CC’de olduğu gibi Adobe, Acrobat yazılımının Document Cloud destekli versiyonunu Acrobat DC adıyla sunacak. Diğer bütün Acrobat versiyonları gibi, bu özel DC versiyonu da PDF dokümanlarını oluşturmaya izin verecek. Dokümanların çekilmiş fotoğraflarından Nesne Karakter Tanımlama veya bilinen kısaltmasıyla OCR tekniği kullanılarak PDF’ler oluşturulabilecek. Ayrıca Adobe Document Cloud eSign/EchoSign çözümünü de barındırıyor. Bunun sayesinde dijital dokümanlardaki formların doldurulması ve bunların imzalanması kısa sürede gerçekleştiriliyor. Bunu yaparken dijital kalem veya parmak da kullanılabiliyor. Ayrıca Send & Track veya Mobile Link gibi doküman yönetimi ve kontrol servisleri de Document Cloud paketinde mevcut, bunlar sayesinde birden fazla cihaz üzerinde eşzamanlama işlemi yapılabiliyor.

Creative Cloud gibi Document Cloud da 30 günlük dönemlerle, abonelik modeliyle yürüyecek. Document Cloud henüz Türkiye’de satışa sunulmadı. Yurt dışında ise Acrobat DC aylık 12.99 dolarlık ödemelerle veya 14.99 dolarlık Pro aboneliğiyle sunuluyor. Ayrıca standart ve Pro versiyonları için sırasıyla 299 ve 449 dolarlık süresiz kullanım lisansları da bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER