Teknoloji

Adobe CEO’su Apple ile gayriresmi ateşkese vardı, Flash’ın Android’deki zayıf performansına ses çıkaramadı – Video

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Adobe ve Apple arasındaki Flash savaşı son zamanların en cıvık tartışmalarından bir tanesi sayılır. Ancak görünen o ki, geçen zaman bu iki şirketin tüm ağız dalaşını geride bırakmasına yardımcı oluyor. Geçtiğimiz haftaki D9 konferansı kapsamında bir oturuma katılan Adobe’nin başı Shantanu Narayen, kendisinin ve Steve Jobs’un gayriresmi bir ateşkese vardığını ve uzun süredir devam eden kelimeler savaşına son verdiklerini doğruladı.

CEO’ya göre Apple’ın Flash ile ilgili sorunları kalite ile ilgili kaygılardan çok bu şirketin iş modelinden ileri geliyor. Narayen herşeyin uygulama mağazasını kontrolden ibaret olduğunu vurgularken Flash’ın geniş kapsamlı platform uyumluluğunun Cupertino’nun planlarına uygun düşmediğine de dikkat çekti. Narayen bununla birlikte oturumun moderatörü Walt Mossberg’e yazılımcıların hâla Adobe’nin AIR yazılımını kullanarak App Store’a girecek ürünler geliştirebileceklerini hatırlattı. Ayrıca şirketinin HTML5’in yükselişini gördüğünü ve bu teknolojinin gelişimine aktif bir şekilde katkıda bulunduğunu da dile getirdi.

Öte yandan, Mossberg Flash’ın Android cihazlarındaki zayıf performansını masaya getirerek Narayen’i gafil avlamaya çalıştı. “Flash testlerinin gerçekten iyi olduğu tek bir cihazı test etmek henüz mümkün olmadı.” diye bir iddiada bulunan köşe yazarına karşılık olarak Narayen de “Üzgünüm, ama bu gerçek.” diye mahçup bir itirafta bulundu. Sonrasında ise Flash’ın neler yapabildiğinin görülmesi için BlackBerry PlayBook’a bakılması gerektiğini belirtti. Mossberg’in kendisine PlayBook’un Android ile çalışmadığını hatırlatması üzerine ise CEO Adobe’nin misyonunun insanlara içerik yaratmaları için en iyi araçları sunmak olduğunu belirterek bu baskıdan kurtulmak istedi. Mossberg de Narayen’in üstüne daha fazla gitmeyerek konuyu tekrar Apple’a çevirdi.

Merak edenler için Shantanu Narayen’in D9 oturumunun videosu aşağıda yer alıyor.

Video: Adobe CEO’su Shantanu Narayen D9’da

İlgili – AllThingsD

İLGİLİ HABERLER