Teknoloji

Adobe 2010’un üçüncü çeyreğinde 990 milyon dolar rekor gelir elde etti

Üçüncü çeyrek bitmeye yakınken şirketlerin de mâli tablolarını ortaya koyan rakamlar gelmeye başlıyor. Adobe 2010’ün üçüncü çeyreğine dair finansal raporunu açıkladı. Şirket bu çeyrekte bazı rekor sayılar kaydetmiş gibi görünüyor. Geçen senenin aynı döneminde 697 milyon dolarlık satış yapan şirket 2010’un üçüncü çeyreğinde bu rakamı 990.3 milyon dolara taşımasını bildi. Bir önceki çeyrekte 943 milyon dolar gelir elde eden şirket böylelikle çeyrek bazında da artış yakalamış oldu.

Adobe net gelir kaleminde de aynı başarıyı gösteriyor. Şirketin bu çeyrekte hisse başına elde ettiği non-GAAP gelir 0.54$ olarak kaydedildi. Geçen senenin üçüncü çeyreğinde aynı rakam 0.35$ olarak kaydedilmişti. Bu çeyrekte elde edilen non-GAAP net gelir ise 284 milyon dolar olarak belirlendi. Geçtiğimiz sene aynı dönemdeki non-GAAP net gelir ise 186 milyon dolar olarak açıklanmıştı. Adobe CEO’su Shantanu Narayen Adobe’nin üçüncü çeyreğe ait kazançlarıyla ilgili olarak bir açıklama yaparak “Adobe’nin sektör çapındaki içerik ve uygulamaların dönüşümünü sağlamak için üstlendiği uzun vadeli rolde iddialı kalmaya devam ettiğini” vurguladı.

Hiç şüphe yok ki, teknoloji pazarında bulunan Apple gibi rakiplerle süregelen çekişmelere rağmen Adobe durumu iyi bir şekilde idare etmeyi başarıyor. Aslında üçüncü çeyrek gelirlerine baktığımızda iyinin de ötesinde bir performans gösterdikleri belli oluyor. Umarız diğer şirketler de Adobe gibi şanslı olur. 2010’un dördüncü çeyreğine girdikçe üçüncü çeyrekle ilgili daha fazla mâli tablo göreceğiz.

İlgili – Slashgear (Basın Bülteni)

(non-GAAP: Genel Kabul Görmüş Muhasebe İlkeleri Dışı)

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER