Manşetler

Adidas fitness ve sağlık uygulama geliştiricisi Runtastic’i satın alıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

runtastic-logo-060815

Fitness uygulamaları geliştiren Runtastic Adidas tarafından satın alınıyor. Runtastic’in CEO’su Florian Gschwandtner tarafından yayınlanan bir blog yazısıyla duyuruldu. Runtastic’in Adidas’a 239 milyon dolar civarında bir para karşılığında gittiği söyleniyor.

Gschwandtner söz konusu uygulamalar ve dijital teknoloji olduğunda geniş bir bilgi dağarcığına sahip olduklarını, dünyanın en başarılı ve geniş kapsamlı spor şirketi olan Adidas Group’un güvenilir ortaklığıyla birlikte sağlık ve fitness hizmetleri sunmak konusunda yapamayacakları hiçbir şey olmadığını kaydetti.

Runtastic son birkaç yıl boyunca koşu, dağ bisikletçiliği, şınav, mekik, uyku takibi gibi, her türlü vücut aktivitesi için özel fitness uygulamaları çıkarmıştı. Ayrıca şirket donanım üretimine de girişmiş; Runtastic GPS saat, kalp ritm monitörü ve son olarak da geçen yaz Orbit adında fitness takipçisi çıkarmıştı.

Adidas’ın da “miCoach” serisi altında çeşitli fitness donanımları bulunuyor. Bunlar arasında fitness takipçileri ve hatta akıllı bir futbol topu da bulunuyor. Runtastic’in ürünlerinin bu mevcut Adidas ürünleriyle nasıl kaynaştırıldığını çok yakında göreceğiz.

Ancak Gschwandtner’in yazdığına göre, Runtastic Adidas içinde kendi kimliğini korumayı sürdürecek. Ayrıca yeni bir uygulamanın hazırlığı da yapılıyor. Yıl sonunda sunulacak bu uygulamanın geliştirme planları da satın almadan etkilenmeden sürecek.

İLGİLİ HABERLER