Teknoloji

Adidas miCoach tutarsa diğer akıllı saatler için de uygulama geliştirebilir

Kendi saatini çıkaran Adidas, eğer bu projede belirli bir noktaya gelirse farklı akıllı saatler için de uygulama geliştirme işine girecek. Pocket-lint sistesine konuşan Adidas miCoach direktörü Simon Drabble gelecekte diğer platformlar için de saat uygulamaları geliştirmeye ilgi duyabileceklerini kaydetti.

adidas-micoach-191013

Adidas’ın şu anda Android, iOS ve Windows Phone platformlarına özel saat uygulamaları bulunuyor, ancak saat konusunda henüz olgunlaşmış bir uygulama planı bulunmuyor. Drabble, en iyi spor saati deneyiminin kasım ayında çıkacak Adidas miCoach’ta olacağının da altını çizmekten kaçınmadı. Yönetici piyasaya çıkaracakları saatin sahip olduğu sensörler sayesinde mümkün olan her şeyi göstereceğini kaydetti ve spor yapanları kazanmayı diledi.

Adidas miCoach saatin arkasında yer alan nabızölçer sayesinde kalp ritmi göğüs bölgesine herhangi bir bant bağlamadan ölçülebiliyor. Wi-Fi desteği sayesinde de veriler, sporu bitirip eve adım atıldığı anda miCoach web sitesine otomatik olarak yüklenebiliyor.

Akıllı saat pazarında hakimiyet kurmayla ilgili olarak, Adidas bir akıllı saatin limitlerinin telefonla sınırlı olduğunu biliyor, ancak bunun iyi bir şey olduğuna inanıyor. Ancak Drabble, amaçlarının koşuculara yazılı mesajları için ikinci ekran sunmak olmadığına da dikkat çekti. Bu da Adidas’ın sadece bir akıllı saat çıkarmakla ilgilenmediğini, çok daha fazlasını amaçladığını gösteriyor.

Bu arada Drabble, Adidas’tan Nike’ınki gibi bir bant bekleyenleri ise hayalkırıklığına uğratacak açıklama yaptı. Yöneticiye göre şu an böyle bir ürün planlanmıyor.

İlgili >> Pocket-lint

İLGİLİ HABERLER