Teknoloji

Adidas fitness kol saati miCoach SMART RUN’ı tanıttı, 1 Kasımda çıkacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Giyilebilir fitness aksesuarlarının sayısı her geçen gün artıyor. Nike’ın ardından bir diğer büyük spor markası Adidas da fitness temelli yeni akıllı saatiyle bu pazara dahil oldu. San Francisco’da GigaOm tarafından düzenlenen Mobilized etkinliğinde tanıtılan Adidas’ın miCoach SMART RUN adını taşıyan akıllı saati yurt dışında 1 Kasım itibarıyla satışa sunulacak. Akıllı saatin ABD’deki fiyat etiketinde ise 399 dolar yazacak.

adidas-micoach-171013

Adidas’ın özellikle koşucuları hedefleyen yeni ürününde GPS ve kalp hızı monitörünün varlığı dikkat çekiyor. Şirket böylelikle 399 dolarlık fiyat etiketiyle Nike’ın 149 dolarlık yeni ürünü FuelBand SE’ye rakip olmayı planlıyor. Adidas’tan yapılan açıklamada akıllı saatin kullanıcıların nabzını sürekli olarak ölçeceği ve hareket sensörü sayesinde kullanıcılara egzersizleri hakkında bilgi vereceği belirtildi. Diğer fitness bilekliklerinin aksine, Adidas akıllı saatin ekranıyla bilgi akışı için diğer mobil cihazlara olan ihtiyacı ortadan kaldırmayı amaçlıyor.

Saatte bulunan GPS sayesinde kullanıcıların hızları ve kat ettikleri mesafe rotaları üzerinden hesaplanabilecek. Kalp atış hızına bağlı olarak kullanıcılarına kişisel antrenman tavsiyelerinde bulunacak. Akıllı saate kulaklıklarını takan kullanıcılar antrenman tavsiyelerini sesli olarak duyabilecek. Dileyen kullanıcılar ise kendi medya içeriklerini de akıllı saat üzerinden dinleyebilecekler.

İlgili >> Engadget

İLGİLİ HABERLER