Eğlence

Adele yeni albümü “25” ile satış rekorlarını kırmaya başladı

adele-111115

Adele’in uzun süredir beklenen yeni albümü “25”, geçtiğimiz cuma günü raflardaki yerini almıştı. Daha çıkmadan önce önemli rekorların altına imza atması beklenen albüm, bu beklentileri karşılamaya vakit kaybetmeden başladı. Billboard ve Nielsen Music verilerine göre; Adele’in yeni albümü 25, ABD’de ilk haftasonunda 2.3 milyon satış rakamına ulaşmayı başardı. Bu rakam, Adele’in 25 ile ABD’de 2015’teki en iyi ilk hafta performansını yakaladığı anlamına geliyor.

25, Nielsen’in ABD’deki satış rakamlarını ölçmeye başladığı 1991’den bu yana bir hafta içinde 2 milyon satış barajını aşan ikinci albüm olma niteliğini taşıyor. Aynı unvanın diğer sahibi ise ‘NSYNC’in 2000 çıkışlı “No Strings Attached” albümü.

Söz konusu albüm, piyasaya çıktığı haftada 2.4 milyon satış rakamına ulaşmıştı. Adele’in üç günde 2.3 milyonu yakaladığı göz önüne alınınca Justin Timberlake ve yol arkadaşlarının bir zamanlar kırdığı rekoru tarihe gömmesi pek zor gözükmüyor.

Bllboard’un haberine göre, sektörü yakından takip edenler İngiliz sanatçının 25 ile ilk haftayı 2.9 milyon satış rakamıyla tamamlamasını öngörüyor. Bu rakam, Adele’in bir dünya rekorunun kıyısından dönebileceği anlamına geliyor. “Tek bir ülkede bir hafta içinde en çok satan albüm” konusunda dünya rekorunun sahibi Japon sanatçı Hikaru Utada. Utada’nın 2001’de piyasaya sürdüğü Distance isimli albümü, Japonya’da bir hafta içinde 1 milyon satış rakamına ulaşmıştı. Adele ve 25’in kısa vadede göstereceği performans, sanatçının albümünü Spotify ve Apple Music gibi çevrim içi müzik servislerinde yayınlamama kararının isabetli olup olmadığını gösterecek.

İLGİLİ HABERLER