Teknoloji

Acer’ın MacBook Air’a rakip ürünü Aspire 3951 Ultrabook ile ilgili detaylar internete sızdı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Acer’ın MacBook Air’a rakip olarak piyasaya sürmeyi hedeflediği ilk ultrabook cihazı Acer Aspire 3951’in detayları internete sızdı. Vietnam merkezli Sohoa sitesinde yayınlanan 13.3 inç’lik bu ince ultrataşınabilir bilgisayar sadece 13 mm’lik kalınlığa ve 1.4 kg.’lık ağırlığa sahip. Ayrıca Intel Sandy Bridge Core işlemcilerle çalışıyor.

Intel, SSD’yi ultrabook deneyiminin bir parçası olarak görüyor, Acer ise bu bileşeni Aspire 3951’de bir opsiyon olarak sunacak. Kullanıcılar 250 GB’lık standart sabit diski 500 GB’ye yükseltme ya da sabit diskin yerine 160 GB kapasiteli SSD seçme imkânına sahip olacak. Tabii, 1.7 saniye civarlarında olduğu söylenen süper hızlı uyanma zamanlarının ya da 30 günlük bekleme süresinin avantajını kullanmak isteyenlerin SSD seçeneğini tercih etmesi yerinde olabilir. Bu arada cihazın pilde çalışma süresinin de 6 saat civarında olduğu belirtiliyor.

Cihazın bağlantı birimleri MacBook Air’daki gibi yanlara değil arka bölüme yerleştirilmiş. HDMI, USB ve bellek kartı okuyucusu gibi girişlerin yer aldığı cihazda Bluetooth 4.0 ve HD destekli web kamerası da bulunuyor. Vietnamlı sitenin belirttiğine göre ekimde çıkacak bu makinenin fiyatı 768$ ile 960$ arasında değişecek.

İlgili – Electronista

İLGİLİ HABERLER