Teknoloji

Acer’ın 4.8 inç’lik devasa ekranlı akıllı telefonu Iconia Smart önümüzdeki yaz Türkiye’de (güncellendi – Galeri & Video)

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Acer geçen şubat ayındaki 2011 Mobil Dünya Kongresi’ne Iconia Smart adında ilginç bir akıllı telefonla gelmişti. O zamandan ilgimizi çeken bu akıllı telefonun en büyük özelliği 4.8 inç’lik, 21:9 en boy oranlı devasa bir ekran barındırmasıydı. Acer’ın Iconia Tab serisine mensup tabletlerinin yanı sıra Iconia Smart ile de tanışma fırsatı bulduk.

Acer Iconia Smart Android 2.3.3 Gingerbread sürümüyle çalışıyor. Ayrıca bu işletim sisteminin üzerinde Acer’a özel Acer UI 4.2 kullanıcı arayüzü giydirilmiş durumda. Normal bir akıllı telefona göre oldukça büyük olan LED arkadan aydınlatmalı 1024 x 480 çözünürlüğe sahip ve internette gezinmek için ideal görünüyor. Ayrıca Android ile birlikte doğal olarak sunulan Adobe Flash Player 10.1 desteği de web deneyimini masaüstündekine yakın hâle getiriyor.

Cihazın önünde görüntülü VoIP görüşmelerine olanak sağlayan 2 megapiksel kamera, arkasında ise otomatik odaklama özellikli ve LED flaşlı, 720p video kayıt yetenekli 8 megapiksel kamera yer alıyor. 1 GHz’lik Qualcomm MSM8255 işlemci, 512 MB RAM/ROM, 8 GB dahili bellek, Bluetooth 2.1+EDR, WiFi b/g/n, HSDPA (14 Mbps), HSUPA (5.76 Mbps), microSD kart yuvası, microUSB ve HDMI çıkışları gibi teknik özelliklere sahip olan Acer Iconia Smart’ta yer alan 1500 mAh’lik batarya 8 saat 3G, 11 saat 2G görüşme imkânı sunuyor.

Acer Iconia Smart önümüzdeki temmuz ayında Türkiye’de satışa sunulacak. Fiyatı ise henüz kesinlik kazanmış değil.

Galeri: Acer Iconia Smart İlk İnceleme Fotoğrafları
[nggallery id=537]

Video: Acer Iconia Smart Hızlı İnceleme

İLGİLİ HABERLER