Manşetler

Acer’dan çift dokunmatik ekranlı, Windows 7 yüklü dizüstü bilgisayar: Iconia – Galeri

acer-iconia06Biz tanıtmaya Android’li cihazlardan başladık, ancak Acer’ın New York’ta düzenlemiş olduğu basın toplantısında tanıttığı ilk ürün çift ekranlı bir dizüstü bilgisayar oldu. Iconia olarak adlandırılan bu dizüstü bilgisayar fiziksel klavye yerine ikinci bir ekran daha barındırıyor. Her iki ekranda dokunmatik özelliğe sahip.

Iconia birçok yeni jestle kontrol seçeneğine sahip, bunun yanı sıra kullanıcı ana ekrana beş parmağını birden dokundurduğunda Acer Menu adı verilen bir kullanıcı menüsü açılıyor. Yuvarlak şekle sahip bir başka kullanıcı menüsü ise video, fotoğraf ve diğer seçenekleri dokunarak, kolayca kontrol etmeyi sağlıyor.

Alttaki LCD ekranda klavyeye erişmek için her iki eli de ekranın üzerine koymak gerekiyor. Böylelikle ekran on parmağı da algılamış oluyor. Bunu yaptıktan sonra yazılım tabanlı klavye beliriyor, sonrasında yazmaya başlayabilirsiniz. Bu sanal klavye alt LCD ekranın tamamına yayılıyor, bu da yazmak için parmaklara yeterli alanı sunuyor.

Touch Browser adı verilen bir tarayıcı ise her iki ekranda birden görüntüleniyor. Bu bilgisayar Windows 7 yüklü olduğu için internet tarayıcısı da doğal olarak Internet Explorer. Alt ekranda bu internet tarayıcısına özel kontroller bulunuyor. Alttaki LCD ekran özel bir amaç için kullanılmadığı zaman kullanıcılar pencere yönetim aracına ulaşabiliyorlar.

Acer yazılım geliştiricileri Iconia için programlar geliştirmek için teşvik etmek amacıyla bir yazılım geliştirme paketi yayınlayacak. Bu paketin Aralık ayında çıkması bekleniyor. Acer tüm jest kontrollerinin ve dokunmaya duyarlı menülerin kendisi tarafından üretildiğine de dikkat çekmeden geçmiyor.

Galeri: Acer Iconia
[nggallery id=449]

İlgili – Slashgear (Basın Bülteni)

İLGİLİ HABERLER