EğlenceManşetler

AcerCloud servisiyle dosya ve içeriklere her yerden erişim, Android telefonlarıyla cihazları uzaktan başlatma

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Acer’ın yeni ultrabook’ları Aspire S5 ve Aspire Timeline Ultra, AcerCloud adı verilen bir uzaktan erişim ve senkronizayon servisinden de yararlanacak. Acer’ın Always Connect adını verdiği özelliği barındıran bu yeni dizüstü bilgisayarın sahibi olacak kullanıcılar AcerCloud sistemi sayesinde bilgisayarlarına uzaktan erişerek onları uyku veya hazırda bekletme modundan çıkarabilecek, içindeki dosyalara veya multimedya içeriklerine erişebilecek.

AcerCloud dahilinde bulut ve yerel depolama sistemlerinin bir kombinasyonu kullanılıyor. Acer’ın amacı tüm kullanıcı verilerini mümkün olduğu kadar erişebilir kılmak. Bu servis kapsamında sunulan PicStream servisi bir akıllı telefondaki fotoğrafların PC’ye aktarılmasına ve daha sonra onların 30 gün boyutnca çevrimiçi olarak saklanmasını ve buradan paylaşılabilmesini sağlayacak. Benzer bir servis olan AcerCloud Docs ise Word dokümanlarını ve diğer iş verilerini bulut sunucularında, düzeltme geçmişi kayıtlarıyla birlikte saklayacak. Görünen o ki, Acer da Apple’ın iCloud’ı tarzı bir sistem sunuyor.

Acer’ın DLNA desteği etrafına inşa ettiği Clear.fi servisi de içeriğin bulut sistemi aracılığıyla yayınlanmasını sağlayacak. Kullanıcılar bulut sunucusunda saklanan bir şarkıyı mobil cihazları üzerinden anında dinleyebilecek ya da söz konusu içeriği cihazlarına indirerek internet bağlantısının olmadığı durumlarda bile dinleyebilecek. Acer bu sistemin kullanımı için başlangıçta bir Android cihazına ihtiyaç olacağını belirtiyor. Ancak zamanla Windows versiyonu da hazır hâle gelecek. Burada Windows’un telefon mu yoksa masaüstü versiyonu mu kastediliyor, belli değil. Ancak işin hem tablet hem de telefon tarafının da düşünüldüğünü göz önünde bulundurursak her iki versiyon için de bir şeyler çıkacaktır.

AcerCloud Amerika, Avrupa, Asya ve Çin’de kullanılabilecek.

İlgili – Acer Cloud

İLGİLİ HABERLER