Manşetler

Acer Iconia Tab A200 Ön İnceleme – Galeri & Video

acer-iconia-tab-a200-on-inceleme-00001

CeBIT 2012 biteli iki hafta oldu, ancak oradan kalan bir işimiz olduğunu farkettik: Acer Iconia Tab A200 ile ilgili ilk izlenimler. Tüketici elektroniği ürünü namına pek zengin olduğunu söyleyemeyeceğimiz CeBIT 2012’de Acer standının geneli oyun tutkunlarına ayrılmıştı. Standın kenarında bir yerde, bulmanın oldukça zor olduğu bir köşede sergilenen ürünlerden bir tanesi de Acer’ın geçtiğimiz yılın sonlarında tanıttığı orta sınıf Android tableti Iconia Tab A200‘dü.

Acer Iconia Tab A200, geçen yıl piyasaya çıkan Iconia Tab A500’ün biraz daha düşük, orta segmentte konumlandırılabilecek bir ürün niteliğini taşıyor. 10.1 inç’lik, 1280 x 800 çözünürlüklü kapasitif dokunmatik ekran barındıran A200’de 1 GHz hızında çalışan çift çekirdeki NVIDIA Tegra 2 işlemci yer alıyor. 1 GB RAM ve 8 / 16 GB dahili bellek seçenekleriyle ortalama bir Android tablet niteliği taşıyan A200’ün yatay tutuşta ekranın üzerine gelecek şekilde 2 megapiksel kamerası bulunuyor. Esas olarak video görüşmeler için düşünülen bu kamerayla düşük çözünürlükte video kaydı yapmak veya fotoğraf çekmek mümkün. İlginçtir ki, tabletin arkasında ikinci bir kamera bulunmuyor.

acer-iconia-tab-a200-on-inceleme-00006

Acer Iconia Tab A200 sertlik hissi veren, dokulu yüzeye sahip plastik bir kasayla geliyor. Tabletin genel olarak sağlam durduğunu söyleyebiliriz. 700 gr. ağırlık biraz fazla gibi görünüyor, bununla birlikte 12.4 mm.’lik kalınlıkla giderek daha da inceldiğini gördüğümüz tabletlerin arasında biraz kalın bir seçenek gibi duruyor. Tabletin üzerinde microUSB, USB 2.0 portları ve 3.5 mm.’lik kulaklık jakı bulunuyor. Ayrıca ekran döndürme kilidi işlevini görmesi için özel bir anahtar da yerleştirilmiş. Tabletin arkasında ise alta doğru gelecek şekilde her iki kenara hoparlörler yerleştirilmiş.

Acer bu tableti Android 3.2 Honeycomb yüklü şekilde çıkarmıştı, ancak CeBIT’te deneyimlediğimiz üründe Android 4.0 Ice Cream Sandwich çalışıyordu. Acer’ın kullanıcı arayüzüne çeşitli müdahaleleri mevcut, bunlardan en dikkat çekeni alttaki bildirim çubuğunun tam ortasına yerleştirilmiş bir ikona dokunulduğunda ekranın ortasında beliren daire şeklindeki hızlı başlatma aracı. Tabletin sesini ayarlamak, favori web sitelerini veya sık kullanılan uygulamaları açmak için bu panel kullanılabilir. Bunun dışında Acer’ın Social Jogger, clear.fi gibi uygulamaları da tablette yüklü geliyor. 1 GHz’lik Tegra 2 işlemcinin ortalama bir performans sunduğunu söyleyebiliriz. Uygulama çıkışlarında veya çeşitli bileşenleri kullanırken ara sıra takılmalar gözledik, ancak piyasaya çıkacak final ürünlerde bu gibi ufak tefek problemlerin de halledileceğini umuyoruz.

Acer Iconia Tab A200 tablete fazla para ayırmak istemeyen, yine de düzgün özellikler isteyen kitlelerin ilgisini çekecek bir tablet gibi görünüyor. Acer Iconia Tab A200’e ait ön inceleme videosunu ve birkaç fotoğrafı aşağıda bulabilirsiniz.

Video: Acer Iconia Tab A200 Ön İnceleme

Galeri: Acer Iconia Tab A200 Ön İnceleme
[nggallery id=870]

İLGİLİ HABERLER