Teknoloji

Acer Iconia Tab A100’deki gecikmenin nedeni Honeycomb’un 7 inç ekranla olan uyumsuzluğu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Acer Iconia Tab A100‘ün çıkışının 2011’in ikinci yarısına ertelendiği geçtiğimiz haftanın ilginç olaylarından bir tanesiydi. Bu gelişmenin ardından ortaya çıkan bilgilere göre söz konusu gecikme donanımla değil, Android 3.0 Honeycomb’un 7 inç ekranlarla olan uyumuyla ilgili.

DigiTimes’ın kaynaklarından elde ettiği bilgilere göre Acer birçok Honeycomb odaklı uygulamanın 7 inç’lik ekrana sahip A100 ile uyumlu olmadığını keşfetmiş. Şu anda Android Market üzerinden dağıtılan Honeycomb uyumlu uygulamaların sayısı nispeten düşük ve geliştirilen uygulamalar da şu anda birçok Android Honeycomb tabletin ekran büyüklüğü olan 10 inç’e göre tasarlanmış durumda. Bu nedenle Acer A100’ün çıkışını Ağustos ya da Eylül 2011’e erteleyip ekran uyumluluğuyla ilgili olarak Google’ın gerekli adımları atmasını beklemeyi seçmiş olabilir.

Bu arada 4.8 inç’lik ekrana sahip Acer Iconia Smart‘ın da gecikeceği bildiriliyor. Aslında Iconia Smart’ın bu ay içinde yurtdışında, temmuz ayında ise Türkiye’de satışa çıkacağı tahmin ediliyordu. Son düzenlemeyle birlikte cihazın yurtdışındaki piyasaya çıkış tarihi temmuza ötelendi.

İlgili – DigiTimes

İLGİLİ HABERLER