Manşetler

Acer dünyanın 4K kameralı ilk akıllı telefonu duyurdu

Dünyanın önde gelen dizüstü bilgisayar üreticilerinden biri olmasına rağmen, Acer küresel akıllı telefon pazarında henüz kendisine bir isim yapabilmiş değil. Ancak şirketin yeni akıllı telefonuna yerleştirdiği bu özellik bu durumu değiştirebilecek ve kamuoyu ilgisini Apple ve Samsung gibi markalardan Acer’ın üzerine çekebilecek nitelikte.

acer-liquid-s2-020913

Yeni akıllı telefonu Liquid S2’yi duyuran Acer, bu akıllı telefona yerleştirdiği 4K kamera ile bir ilkin altına imza atmış oldu. 6 inç’lik bir ekran barındıran Liquid S2 4K kameralı ilk akıllı telefon unvanını aldı. 4K video kayıt özelliğinin Samsung’un 4 Eylülde tanıtacağı Galaxy Note III’te de bulunacağı bir süredir konuşulsa da, Acer duyuruyu daha önce yaparak Güney Koreli rakibinin bir adım önüne geçmiş oldu. 4K UHD TV’ler henüz çocukluk dönemini yaşasa da, piyasada aralarında iPad’in de bulunduğu bazı tabletler piyasa standardı olan 1080p’nin üstünde çözünürlüğe sahip içerikleri de oynatabiliyor.

4K kameraya ek olarak 6 inç 1080p IPS ekran barındıran Liquid S2’de Snapdragon 800 işlemciye 2 GB RAM eşlik ediyor. LED flaşla desteklenen 4K kamera 13 megapiksellik fotoğraflar çekebiliyor. Android işletim sistemli telefonun Avrupa’da ekim ayında satışa sunulacağı belirtilirken, Liquid S2 IFA 2013’te fiziki olarak da görücüye çıkacak.

İlgili >> Engadget

İLGİLİ HABERLER