Teknoloji

Acer, ASUS ve Lenovo’nun ikinci çeyrekte çıkacak ultrabook’larında Thunderbolt portu bulunacak

Ultrabook’ların gelecekte şu anda çoğunlukla kullanılmakta olan geleneksel dizüstü bilgisayarların yerini alması bekleniyor. ASUS, Acer, Lenovo, HP gibi sektörün önde gelen dizüstü bilgisayar üreticileri de ultrabook segmentine mensup ürünleri çıkarmaya başladı bile. Tanıtılan veya piyasaya çıkan modellerde USB 3.0 portunun yer aldığını, bu şekilde bu ürünlerin daha yüksek hızlı veri transferine olanak sağladığını görüyoruz. DigiTimes’ın haberine göre başka bir hızlı alternatif de yılın ilerleyen aylarında ultrabook’lara giriş yapacak.

Intel’in geliştirdiği bağlantı protokolü Thunderbolt‘un Acer, ASUS ve Lenovo’nun üreteceği ultrabook’larda yer alacağı DigiTimes tarafından iddia ediliyor. Her üç şirket de Ivy Bridge platformunda çalışan ürünlerinde Thunderbolt desteğine yer verecek. Thunderbolt portlarını şu an için sadece Apple’ın MacBook’larında ve iMac bilgisayarlarında görüyoruz. Ayrıca Gigabyte’ın da Thunderbolt destekli anakartlar çıkardığı belirtiliyor. Her ne kadar Thunderbolt portu bilgisayarlarda karşımıza çıkmış olsa da, uygun cihazların azlığı ve pahalı oluşu bu teknolojinin verimli bir şekilde kullanılmasını engelliyor.

Ivy Bridge, USB 3.0’ı da destekliyor. Bununla birlikte USB 3.0’ın anakartlarda faaliyet göstemesi için üçüncü taraf denetçiye ihtiyacı bulunuyor. USB 3.0 desteğinin makinelere 20$ civarında bir ek maliyet getireceği söyleniyor. Bu arada USB 3.0’ın orta sınıf, Thunderbolt’un ise üst sınıf ultrabook ürünlerinde geleceği beklentiler arasında yer alıyor. Bu arada Acer’ın CES 2012’de tanıttığı Aspire S5 Ultrabook’ta Thunderbolt portu da yer alıyordu.

İlgili – DigiTimes

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER