Teknoloji

Acer Aspire 8943G ve 5943G modelleri inceleme altında

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Acer’ın birkaç ay önce duyurusunu yaptığı Aspire Ethos serisi Computex’teki yerini almıştı. Ancak burada yer alan ürünlerde Ethos markasına yer verilmemiş.

Her neyse, Computex’i yakından takip eden Engadget tayfası 18.4 inç’lik 8943G ve 15.6 inç’lik 5943G modellerini yakından inceleme şansına sahip olmuşlar. Her iki sistemin dışı da fırçalanmış metalle kaplı, chiclet klavye bu cihazları daha çekici gösteriyor. İlk göze çarpan şey ise yukarıdaki resimde gördüğünüz çift modlu touchpad oluyor. Fare tuşları arasında yer alan yuvarlak tuşa basana kadar normal bir touchpad işlevi gören bu birim daha sonra ise sistemin multimedya işlevlerinin kontrol edildiği bir alana dönüşüyor. Örneğin, film tuşuna basıldığında Windows Media Player yazılımı açılıyor. Her ne kadar güzel bir işlev olsa da, pad’in üzerindeki parlak plastik kaplama onca basıştan sonra aşınabilir diye korku yaşamamak elde değil.

Her iki model de 1.6 GHz Core i7-720QM CPU yer alıyor. 5943G modeli 4 GB’lık DDR3RAM ve ATI Mobility Radeon HD 5650 grafik kartı yer alırken 8943G modelinde de 8 GB RAM ve Radeon HD 5850 grafik kartı yer alıyor. İki model de 8 hücreli bataryaya ve Blu-ray sürücülere sahip.

Daha fazla fotoğraf isteyeneler için aşağıdaki bağlantıda Engadget’ın objektifine yansıyan kareler yer alıyor.

İlgili – Engadget

Resim – Engadget

İLGİLİ HABERLER