Teknoloji

ABD’li senatörden Steve Jobs’a iPhone 4 hakkında açık mektup

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Bu haftanın başında Amerikan Consumer Reports’un yayınlamış olduğu iPhone 4 incelemesi ve bu inceleme sonucunda çok güvenilen Consumer Reports tarafından bu cihazın tavsiye edilmemesi, anteninde gerçekten problem olduğunun söylenmesi birkaç haftadır gündemin en önemli maddelerinden olan iPhone 4’ün anten problemine yeni bir boyut kattı.

Şimdiye kadar iPhone 4’ü satın alanlara telefonu başka türlü tutmalarını, kılıf almalarını söyleyen, suçlunun yazılım olduğunu iddia eden Apple cephesinde de işin rengi ortada gerçekten bir tasarım problemi olduğu yönünde değişmeye başladı. Bugünkü basın toplantısını merakla bekliyoruz. Ancak bunun öncesinde Apple’a ortaya çıkan zararı tazmin etmesine yönelik tavsiyeler geliyor.

Bu tavsiyelerden bir tanesi de ABD’li senatör Chuck Schumer’e ait. Her ne kadar tanımıyor olsak da, Schumer tüketici hakları için ateşli şekilde çalışan birisi. Facebook’un gizlilik sözleşmesindeki açıkların giderilmesi için bayağı bir faaliyette olan Schumer şimdi de iPhone 4’ün anten problemine el atmışa benziyor. Steve Jobs’a bir mektup gönderen Schumer bu sorun nedeniyle mağdur olan iPhone 4 müşterilerinin zararlarının ücretsiz olarak karşılanmasını  tavsiye ediyor.

Mektubun Türkçe Google çevirisini aşağıdaki bağlantıda bulabilirsiniz. Bakalım Steve Jobs, Schumer’in tavsiyesini dikkate alacak mı?

İlgili – Engadget

İLGİLİ HABERLER