Manşetler

ABD’de SIM kilitsiz iPhone 5s satışları başladı

ABD’deki müşteriler de iPhone 5s’i SIM kartsız satın alma imkanına kavuştu. Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu ABD dışındaki ülkelerde iPhone 5s’i SIM kart seçeneği olmaksızın almak mümkün, ancak Apple’ın anavatanında durum şimdiye kadar biraz farklıydı.

iphone-5s-inceleme-00035

AT&T, Sprint ve Verizon iPhone 5s’i sadece sözleşmeli olarak, aylık ödemelerle ve SIM kilitli olarak satıyordu. T-Mobile SIM kartıyla satılan iPhone 5s’lerde ise peşin fiyatla satın alma imkanı sunuluyor, ancak bu telefonlarda da SIM kilidi bulunuyordu. Şimdiye kadar ABD’ye gidip iPhone 5s satın alanların sadece T-Mobile SIM kartıyla satılan iPhone 5s’leri tercih etmesi mümkün oluyordu, ancak Apple bu cihazların da ülke dışında herhangi bir SIM kartla çalışıp çalışmayacağını garanti etmiyordu. Ancak etraftan duyduklarımız bu şekilde satın alınan iPhone 5s’lerin Türkiye’de sorunsuz çalıştığı şeklindeydi.

Neyse ki, artık bu belirsizlikler de ortadan kalkıyor. Eğer Türkiye’de satılan iPhone 5s’lere yüksek fiyat ödemek istemiyorsanız, elinizde telefonun IMEI kaydını yapmanızı sağlayacak pasaport varsa ve ülkemizde sunulan iki yıllık garantiden yararlanamayacak olmak sizin için önemli değilse, ABD’den bir iPhone 5s’i SIM kilitsiz satın alıp kullanabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: iPhone 5s İncelemesi

ABD’de iPhone 5s fiyatları 649 dolardan başlıyor. Apple’ın ABD online mağazasında teslimat süresi olarak 1-2 hafta veriliyor.

İlgili >> iMore, Apple

İLGİLİ HABERLER