Eğlence

Aaron Sorkin: Tim Cook’un Steve Jobs filmini neden “fırsatçı” olarak tanımladığını anlıyorum

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Oldukça fırtınalı bir yapım süreci geçiren biyografik Steve Jobs filmi, ABD’de bugün vizyona giriyor. Filmin senaristi Aaron Sorkin de, vizyon arefesinde Conan O’Brien’ın konuğu oldu ve ilginç açıklamalarda bulundu.

Hollywood’un en medyatik senaristlerinden biri olan Aaron Sorkin, O’Brien ile olan sohbetinde kısa süre önce Apple CEO’su Tim Cook ile yaşadığı tartışmadan da bahsetti. Cook’un katıldığı bir televizyon programında Steve Jobs filmlerini “fırsatçı” olarak tanımlamasına öfkelenen Sorkin, Cook’a “Çin’de çocukların saatte 17 cent karşılığında çalıştığı fabrikalarda üretim yaptıran birisinin başkasına “fırsatçı” demek için oldukça cesur olması gerek.” şeklinde yanıt vermişti. Sorkin, daha sonrasında bu sözleri için özür dilemişti.

Tim Cook ve Steve Jobs çok yakın arkadaş olduğu için Cook’un arkadaşının hatırasını koruma amacıyla böyle bir çıkış yapmış olabileceğini söyleyen Aaron Sorkin, Apple CEO’sunun filmi izlemeden eleştiride bulunmasına taş atmaktan geri kalmadı. Tim Cook ile arasındaki gerginliğin kendi açısından kapandığını belirten ünlü senarist, Mac kullanıcısı olduğunu söyleyerek “Cupertino’da bir bina dolusu insan benim bilgisayarıma girmeye çalışıyor olabilir.” şeklinde bir şaka yapmadan geçmedi.

Aaron Sorkin, Steve Jobs ile tanışmadığını, ancak kendisiyle üç kez telefonda konuştuğunu söyledi. Steve Jobs’un Stanford Üniversitesi mezuniyet töreninde yaptığı meşhur konuşmaya yardım eden isimlerden biri olan Sorkin, yardımı konusunda mütevazı ifadeler kullandı. “Muhteşem bir konuşmaydı ve bunun benimle alakası yoktu.” diyen senarist, kendisinin sadece bazı yazım hatalarını düzelttiğini dile getirdi.

Senaryonun yazım sürecinde Steve Jobs’u yakından tanıyan ve seven pek çok insanla görüştüğünü belirten Aaron Sorkin, eski Apple CEO’sunun tuvalette ayak yıkadığı sahnenin Steve Jobs’u canlandıran Michael Fassbender’in isteğiyle filme eklendiğini belirtti.

Steve Jobs filmi Türkiye’de 11 Aralıkta vizyona girecek.

İLGİLİ HABERLER