Manşetler

9.7 inç iPad Pro iPhone 6s kamerasıyla birlikte gelebilir

9.7 inc iPad Pro

Apple’ın mart ayı içinde düzenlemesi beklenen etkinlikte birden fazla yeni cihazı tanıtması öngörülüyor. Bu cihazlardan birinin 9.7 inç iPad Pro olacağına dair iddialar ise bir süredir yüksek sesle konuşuluyor. Şirket, iPad Pro serisinin kapısını geçtiğimiz yıl tanttığı 12.9 inç ekranlı iPad Pro ile açmıştı. Apple’ın yeni iPad Pro’da, iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ta olduğu gibi, 12 megapiksel arka kameraya yer vereceği iddiasıysa dedikodu kazanına eklenen son malzeme oldu.

Orijinal iPad Pro ve iPhone 6s aynı gün resmiyet kazanmıştı. Dolayısıyla şirketin orijinal iPad Pro’da yer vermediği 12 megapiksel kameraya 9.7 inç ekranlı modelde yer vermesi biraz garipsenebilir. Ancak yeni iPad Pro’nun boyut itibarıyla fotoğraf ve video çekimine daha uygun bir cihaz olması Apple’ı böyle bir karar vermeye itmiş olabilir. Buna ek olarak, iPhone 7 prototiplerinin ortalıkta dolaşmaya başlamasıyla birlikte iPhone 6s’e olan talebin gerilemesi ve Apple’ın elindeki kamera sensörlerini başka cihazlara aktarma şansının artmış olması da potansiyel ihtimaller arasında değerlendirilebilir.

9.7 inç iPad Pro’nun yetenekleri bakımından 12.9 inç ekranlı versiyonla aynı yerde durması bekleniyor. Yeni tabletin de Apple tarafından üretilen akıllı klavyeyi ve özel kalemi desteklemesi öngörülüyor. Bu beklenti, tablette Smart Connector bulunmasının da bir hayli yüksek ihtimal olduğu anlamına geliyor.

9to5Mac’in haberine göre, iPad Pro’nun 9.7 inç ekranlı versiyonunda A9X işlemci bulunacak. Şirket, tablette ekran konusunda da çeşitli iyileştirmeler sunması ve yeni iPad Pro’yu mevcut iPad Air 2’ye kıyasla biraz daha cazip hâle getirmesi de beklentiler arasında yer alıyor.

Apple’ın yeni iPad Pro ile birlikte 4 inç ekranlı iPhone SE’yi de tanıtmasının beklendiği etkinliğin gerçekleşmesi için 21 Mart işaret ediliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER