Manşetler

7 inç’lik iPad ve 11.6 inç’lik MacBook Air ile ilgili son dedikodular

Apple’ın 7 inç’lik yeni bir iPad çıkaracağına dair dedikodular, uzunca bir süredir güncelleme görmeyen MacBook Air’in yenilenmiş modeliyle birlikte yeniden alevlendi. Shanzai sitesi Shenzen’den daha küçük ekranlı iPad ile ilgili bazı ipuçları toplamış. Söylentilere göre söz konusu ürünün projelendirme çalışmaları çoktan bitmiş, ürün tanıtılmayı bekliyor. Öte yandan, DigiTimes’ın aktardığı başka bir habere göreyse 11.6 inç’lik MacBook Air da Quanta’nın önderliğinde hazırlanıyor.

Her iki makinenin de teknik özellikleri şu an için belli değil. Ekran boyutuyla ilgili iddialarının yanı sıra DigiTimes Apple’ın bu sene bitmeden yeni ve daha küçük ekranlı MacBook Air’dan 400-500 bin arası satmayı planladığını da ekliyor.

7 inç’lik iPad ise aynı şekilde gizemini koruyor. Shanzai’nin iddialarına göre bu tablet de FaceTime aramaları için ön yüzünde bir kamera taşıyacak. Ayrıca Apple’ın gerçek tasarımın zaman içinde farkedilmesinin önüne geçmek amacıyla en az beş farklı tasarım taslağı hazırladığı, ancak tabletin son görünümünün birinci nesil iPad’den çok mevcut iPhone 4’e benzeyeceği söyleniyor.

İlgili – Shanzai (7 inç iPad)
İlgili – Digitimes (11.6 inç MacBook Air)

İLGİLİ HABERLER