Teknoloji

7 inç’lik iPad ile ilgili Tayvan’dan yeni dedikodular

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

7 inç’lik iPad dedikoduları tekrar alevlendi. Geride bıraktığımız birkaç hafta içinde Apple’ın 2010 sonu ya da 2011 başında daha küçük ekranlı bir iPad çıkaracağı yönünde bazı haberler internette yer almıştı. DigiTimes sitesinin “kendi analistinin” iddialarına dayandırarak verdiği habere göre sözü edilen cihaz Cortex A9 işlemci çekirdeğine, iPhone 4 gibi 512 MB RAM’e ve 1024 x 768 çözünürlüklü IPS panele sahip olacaktı.

Yine Tayvan’dan bir haber, bu seferki sahibi ise Economic Daily News. Gizemli iPad’in 7 inç’lik IPS panelinin üretimini üstlenen LG’ye Chi Mei adlı bir üretici daha katılacakken AUO şirketi de sayısallaştırıcının tedariğinden sorumlu olan Sintek’e katılıyor. EDN’in bir diğer iddiasına göre Compal ya da Pegatron da Foxconn’a iPad’in toplanması konusunda yardımcı olacak.

Engadget’a göre Economic Daily News’e pek güvenmemek gerek. Zamanında bu gazete Blu-ray sürücülü Xbox 360’ların 2008’in üçüncü çeyreğinde çıkacağına dair bir haber yapmış. Biliyoruz ki bu gerçekleşmedi. O halde bu 7 inç ekranlı iPad’in de gerçek bir ürün olacağına dair kesinlik yok.

İlgili – Economic Daily News

İLGİLİ HABERLER