Manşetler

7 inç tablet arenasına Google ve Huawei’den yeni bir katkı geliyor

7 inç tablet

7 inç tabletBu yılın başından beri HTC’nin geliştirdiği iddia edilen iki yeni Nexus telefonunu konuşuyoruz. Bu nedenle beklenti de bu yıl yine geçen yıllarda olduğu gibi Nexus serisine iki yeni üyenin kazandırılacağı yönündeydi. Ancak Google bunların yanına bir de 7 inç’lik Android tablet ekleyebilir. Ünlü sızıntı kaynaklarından Evan Blass’e göre, yıl sonundan önce Huawei yapımı, 4 GB RAM barındıran bir Android tablet bekleniyor.

Son zamanlarda yeni Nexus tabletleri hakkında herhangi bir sızıntı görmedik. Yukarıda da belirttiğimiz gibi, sızıntıların çoğu gelecek nesil Nexus telefonlarıyla ilgiliydi. Aslına bakarsanız, bunlara Nexus telefonu demek de artık doğru sayılmayabilir. Çünkü son dedikodular bunları Pixel ve Pixel XL olarak çıkacağını işaret ediyor. Google CEO’su Sundar Pichai de şirketinin telefon tasarımıyla ilgili daha sabit fikirli olmak istediğini söylemişti. Bunun da Nexus yerine Google ve Pixel markalarını kullanmakla sonuçlanması kuvvetle muhtemel görünüyor.

 

Tüm bunlar bizi çıkacak olan 7 inç tablet için de Nexus tablet tabirinin kullanılmayacağı sonucuna çıkarıyor. Bunun yerine farklı bir isim taşıyan, bir ihtimal Pixel markası altında sunulan bir tablet görebiliriz. Ancak ortada bazı ipuçları var. Örneğin, Huawei bu yılın başlarında “Huawei 7P” adının ticari kullanım haklarını almıştı. Bu nedenle söz konusu tabletin bu adla çıktığını, saf Android arayüzünün bulunmasının ön plana çıkarıldığını görebiliriz.

Son birkaç yıl Google’ın Android tabletleri için pek iyi geçmiyor. 2014’te çıkan Nexus 9 pek fazla yaşamadı. Pixel C ise oldukça çekici bir donanıma sahip olsa da, kötü yazılımı nedeniyle beklenen atılımı yapamadı. Ne var ki, Android tabletlerin bir geri dönüşe ihtiyacı var, çünkü Yoga Book gibi etkileyici cihazlar üzerinde Android pek de etkileyici görünmüyor. Bu gibi çift işletim sistemi opsiyonu olan tabletlerde Windows 10 seçmek çok daha geniş bir kullanım alanı sunacak gibi görünüyor.

Birçok Android kullanıcısı için Nexus 7 en ideal Android tabletlerden bir tanesi olma özelliğini taşıyordu. Türkiye’de pek de yaygın şekilde satılmayan bu birinci ve ikinci nesil 7 inç tablet ucuz fiyatı, sağlamlığı, şık görünümü ve cebe rahatlıkla sığmasıyla ilgi çekmişti. Umarız Huawei benzer bir Android tableti tüketicilere sunmayı başarır.

Google’ın 4 Ekimde bir etkinlik düzenlemesi bekleniyor. Söz konusu etkinlikte büyük ihtimalle iki yeni telefon, Daydream VR başlığı, 4K destekli Chromecast aygıtı ve görünüşe göre yeni Google tableti resmiyet kazanacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER