Teknoloji

5 inç’lik BlackBerry Z30 inceleme videosunda ortaya çıktı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

BlackBerry’nin uzun süre boyunca A10 kod adıyla anılan yeni akıllı telefonu Z30 daha önce şirketin diğer modelleri Z10 ve Q5 ile birlikte görüntülenmişti. Vietnam menşeili internet sitesi Cellphone S tarafından yayınlanan ve Z30’a ait olduğu iddia edilen bir inceleme videosuysa akıllı telefona dair daha net bir fikir edinilmesini sağlıyor.

blackberry-z30-120813

Kanadalı şirketin BlackBerry 10 işletim sistemli yeni akıllı telefonu tasarım açısından Samsung Galaxy S4 ve HTC One’ın arasında duran bir cihaz imajı çiziyor. Cellphone S tarafından hazırlanan videoda işletim sistemi muhtelif defalar görüntülense de, aynı görüntüler mevcut BlackBerry 10 telefonlarından farklı bir şey sunmuyor. 5 inç’lik AMOLED ekran barındıran akıllı telefonun arkasında AT&T logosunun bulunmasıysa akıllı telefonun ABD’de öncelikli olarak bu operatöre özel olarak satışa sunulabileceği ihtimalini akıllara getiriyor.

Cellphone S’e göre BlackBerry Z30’da çift çekirdekli 1.7 GHz Qualcomm MSM8960 işlemci, 2 GB RAM ve 16 GB dahili hafıza bulunuyor. 295 ppi piksel yoğunluğuna sahip, 1280 x 720 piksel çözünürlüğndeki 5 inç ekranaysa 8 megapiksel arka kamera, LED flaş ve 2 megapiksel ön kamera eşlik ediyor.  Bağlantı kısmındaysa Z30’un microUSB ve microHDMI girişlerine ek olarak Wi-Fi, NFC ve DLNA desteği barındıracağı söyleniyor. 9.4 mm. kalınlığında olduğu belirtilen akıllı telefonun 2800 mAh bir pile sahip olduğu ifade edilirken, BlackBerry’nin Z30’u ne zaman resmen duyuracağı şu an için belirsizliğini koruyor.

İlgili >> Engadget, Cellphone S

İLGİLİ HABERLER