Teknoloji

5 inç’lik 1080p ekran ve dört çekirdekli işlemciye sahip müstakbel Sony telefonu Yuga ön incelemeden geçti

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony’nin gelecek yılın başlarında tanıtması beklenen ve şu an için Yuga kod adıyla anılan prototip safhasındaki cihaz dün Rus mobil teknoloji sitesi Mobile Review tarafından gösterilmişti. 5 inç’lik 1080p ekrana sahip olan bu cihaz için daha detaylı bir ön inceleme sözü veren site bunu yerine getirdi.

Sony Yuga da HTC Droid DNA, LG Nexus 4 ve Optimus G gibi Qualcomm APQ8064 yongaset barındırıyor. Ayrıca 2 GB RAM ve LTE bağlantısı da bu telefonun nitelikleri arasında yer alıyor. Öte yandan micro SIM, micro HDMI, micro USB ve microSD kart yuvası gibi unsurlar da Yuga’da bulunuyor. Diğer detaylar ise daha önce söylenenlerle örtüşüyor. 12 megapiksel kamera barındıran cihaz Android 4.1 ile çalışıyor. Daha önceki Sony Xperia cihazlarında gördüğümüz kapasitif dokunmatik fiziksel navigasyon tuşlarının yerini ekran üstü sanal tuşlar alıyor.

Mobile Review sitesinin gerçekleştirdiği ön inceleme çeşitli benchmark sonuçları ve bazı ekran görüntüleri de içeriyor. Ürün henüz final aşamasına gelmemiş olmasına rağmen paylaşılan bu materyaller cihaz hakkında bir ön fikir verecektir. Sony, şu an için Yuga olarak anılan bu telefonu büyük ihtimalle gelecek ay içinde CES’te resmileştirecek.

İlgili >> Mobile Review [Google Çeviri]

İLGİLİ HABERLER