Teknoloji

5.4 inç Xperia Z4 ve 5.9 inç Z4 Ultra ile ilgili yeni detaylar sızdı

sony-xperia-z4-sizinti-4

Geçtiğimiz eylül ayında Xperia Z3’ü görücüye çıkaran Sony, 2015’in ilk günlerinde amiral gemisi modelini yeniden değiştirmeye hazırlanıyor. Şirketin yılın ilk günlerinde Las Vegas’ta düzenlenecek CES 2015’te Xperia Z4’ü duyurmasına neredeyse kesin gözüyle bakılırken, bu modele Z4 Ultra phablet’in de eşlik etmesi oldukça muhtemel gözüküyor.

Söz konusu iddialar daha önce de gündeme gelmiş, ancak cihazların teknik donanımına ilişkin detaylar dışarıya sızmamıştı. Gelen son haberlerde ise Xperia Z4 ve Z4 Ultra’nın teknik özelliklerine dair bilgiler edinmek de mümkün oluyor. Xperia Z4’ün 5.4 inç QuadHD ekran, Qualcomm Snapdragon 805 işlemci, 4 GB RAM, 3420 mAh pil, 20.7 megapiksel arka kamera ve 4.8 megapiksel ön kamerayla gelmesi bekleniyor. Cihazın kutusundan Android 5.0 Lollipop işletim sistemiyle çıkması öngörülüyor. Bu özellikler ekim ayında ortaya atılan özelliklere kıyasla daha mütevazı olsa da, Sony’nin geçmiş güncellemeleriyle daha uyumlu gözüküyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Sony Xperia Z3 İncelemesi

Z4 Ultra’nı da Xperia Z4 ile hemen hemen aynı özelliklere sahip olacağı iddia ediliyor. Ekran boyutunun 5.9 inç’e yükselmesi ve arka kameranın 16 megapiksel olmasının iki cihaz arasındaki en somut farklar olacağı belirtilirken, Z4 Ultra’nın kendi kategorisindeki cihazlar içindeki en ince kasalardan biriyle geleceği öne sürülüyor.

İLGİLİ HABERLER