Teknoloji

4K Blu-ray disklerin gelişi Blu-ray Disc Association tarafından doğrulandı

CES 2014’te bu yıl içinde 4K TV’lerden daha çok bahsedeceğimizi gördük. Ayrıca 4K içeriğin artırılmasına yönelik çeşitli girişimlerin bulunduğuna da tanık olduk. Fuarın hemen ardından Blu-ray Disc Association (BDA) kuruluşu da 4K Blu-ray disklerin duyurusunu gerçekleştirdi.

4k-blu-ray-disk-140114

Gelecekte 4K UHD içeriğin genellikle internet üzerinden dağıtımı yaygınlaşacak, ancak Blu-ray diskler de 4K kalitesinde videoları, yüksek kaliteli medyayı internet üzerinden akıtacak imkanı bulunmayanların izlemesine fırsat tanıyacak.

4K Blu-ray disklerin üretimine karar verilmiş olmasına rağmen henüz ortada aşılması gereken birçok zahmetli bürokratik işlem bulunuyor.

BDA’nın küresel tanıtım komitesi başkanı Victor Matsuda, 4K Blu-ray disk üretimiyle ilgili olarak, konunun sadece gerekli miktarda pikseli dağıtmak olmadığını, genel müşteri deneyimine katkıda bulunacak yüksek dinamik aralığı, bit derinliği, renk gamı, içerik koruma, mobilite, içerik sahipliğini ve koleksiyonunu teşviklendirecek, içerikten mobil ortamlarda da yararlanılmasını mümkün kılacak dijital köprüleme fırsatları gibi unsurları da değerlendirdiklerini kaydetti.

Blu-ray diskler sayesinde HD TV pazarının ileri gitmesi sağlanmıştı. Benzer bir katkıyı 4K Blu-ray disklerin de UHD ekranlar için sağladığını görebiliriz.

İlgili >> Twice

[Görsel – HDTV News]

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER