Teknoloji

42mm Apple Watch 2 yüzde 35 daha büyük pile sahip olabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple-watch-inceleme-0002542mm Apple Watch 2 için hazırlandığı söylenen 334 mAh kapasiteli pil, Çinli mikro blog platformu Weibo’da gözler önüne çıktı. Bataryanın ortaya çıkması, Apple’ın yeni akıllı saatindeki pil ömrü artışının işaretçisi olarak niteleniyor.

Söz konusu bataryanın hali hazırda 246 mAh kapasiteli pile sahip olan 42mm Apple Watch için üretildiği belirtiliyor. Bu da yeni nesildeki 42mm modelin yüzde 35.7 oranında daha büyük bir pil taşıyacağı anlamına geliyor. Sızan fotoğraflarda 38mm Apple Watch ile ilgili olarak bir bilgi verilmiyor. İlgili modelde şu anda 205 mAh kapasiteli batarya bulunuyor.

42mm apple watch 2 bataryaFotoğrafın doğru olup olmadığı konusunda şu an için bir şey söylemek mümkün değil. Ancak Apple ürünlerine dair isabetli öngörüleriyle tanınan KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo, daha yüksek pil kapasiteli Apple Watch 2’nin bu yıl içinde duyurulacağını belirtmişti. Bataryanın büyümesiyle birlikte Apple Watch’un aktif kullanımla 18 saat civarında olan pil ömrünün uzamasına kesin gözüyle bakılıyor.

42mm Apple Watch 2 2016’nın sonlarında piyasada olabilir

Yenilenen Apple Watch 2’nin 2016’nın sonunda satışa çıkması bekleniyor. Akıllı saatte TSMC tarafından üretilen işlemci, GPS, barometre, daha yüksek su geçirmezlik gibi özelliklerin bulunacağı söyleniyor. Telefonun tanıtımının ise önümüzdeki hafta iPhone 7 ile birlikte yapılabileceği belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER