Teknoloji

4 inç’lik iPhone 5 ve daha kalın iPad 3 2012 yılında bekleniyor

Apple’ın 2012 yılında beklenen yeni iPad ve iPhone’uyla ilgili yeni dedikodular var. iPad 3’ün daha yüksek çözünürlüklü ekrana yer vermek amacıyla biraz ağırlaşacağı, iPhone 5’in ise 4 inç’lik ekran nedeniyle yaklaşık bir santimetre uzayacağı söyleniyor. Gelecek nesil iPhone’un sahip olacağı söylenen gözyaşı şekilli yandan görünümün ise LTE batarya gereksinimlerinin kurbanı olabileceği iddia ediliyor.Gelecek yaz beklenen iPhone 5’in metal kasaya sahip olacağı ve mevcut modelde 8 mm.  daha uzun olduğu iddia ediliyor.

Üçüncü nesil iPad’de mevcut modeldeki 1024 x 768 çözünürlüklü ekrandan daha yüksek çözünürlüklü bir ekran bulunacak. Ancak bu durum tasarıma etki edecek. Daha fazla piksel yoğunluğu daha güçlü bir arkadan aydınlatmaya ihtiyaç duyuyor. Bun nedenle Apple’ın iPad’in kalınlığını 0.7 mm. kadar arttıracağı, yaratılan boşluğa ikinci ışık çubuğunu yerleştireceği tahmin ediliyor.

Bu dedikodu iPad 3 için dile getirilen 2048 x 1536 çözünürlüklü ekran barındıracağı şeklindeki dedikoduları destekliyor sayılabilir. Bu durumda iPad 3 Android tabletleri ekran detayında geçmiş olacaktır. Acer’ın yakında çıkaracağı söylenen NVIDIA’nın dört çekirdekli Tegra 3 işlemcisini barındıran Iconia Tab A700’ün 1920 x 1200 çözünürlüklü bir ekran barındıracağı söyleniyordu. Apple’ın dedikodusu yapılan tableti bu tabletteki ekranı bile arkada bırakabilir.

MacBook Pro için de 2012 içinde önemli bir güncellemenin gelmesi bekleniyor. Bu da, geçen hafta bu çıkan 2012 ikinci çeyrek dedikodusunu destekliyor. Hatırlayacak olursanız, 2012 model MacBook Pro’larda optik sürücünün kaldırılacağı ve MacBook Air tarzı ince bir tasarım sunulacağı söylenmişti.

İlgili – iLounge

İLGİLİ HABERLER