Manşetler

4 inç iPhone A9 işlemciyle birlikte gelebilir

4 inc iphone

4 inç iPhone, merakla beklenen iPhone ürünleri arasında üst sıralarda yer alıyor. Bloomberg’de yer alan habere göre, söz konusu cihazda A9 işlemci bulunacak. Çeşitli kaynaklarda iPhone 5se olarak anılan telefonun A9 işlemci barındıracağı iddiası, geçtiğimiz ay 9to5Mac tarafından da gündeme getirilmişti.

Yeni iPhone’un görsel bakımdan 2013’te piyasaya çıkan iPhone 5s’e benzemesi ve Apple Pay için NFC, Live Photos gibi özellikleri de taşıması öngörülüyor. 3D Touch ekranın iPhone 5se’de kullanılmasına ise ihtimal verilmiyor.

Bloomberg’in haberinde yeni iPad modeliyle ilgili dedikodulara da yer veriliyor. iPad Air 3 adını taşıması beklenen tablette, halihazırda iPad Pro’da bulunan A9X işlemcinin tercih edileceği söyleniyor.

İşlemcideki değişime ek olarak, iPad Air 3’te Apple Pencil desteğinin bulunması ve tabletin Smart Connector sayesinde klavye ve diğer aksesuarları desteklemesi bekleniyor. Apple’ın iPhone 5se ve iPad Air 3’ü 15 Martta tanıtacağı ve yeni cihazların 18 Mart itibarıyla raflarda yerini alacağı konuşulanlar arasında yer alıyor.

15 Mart etkinliğinde iPhone 5se ve iPad Air 3’ün dışında başka cihazların da tanıtılıp tanıtılmayacağı konusunda bir şey söylemek henüz mümkün değil. Ancak dedikodu değirmeninde akıllı telefon ve tabletler daha fazla ilgi çektiği için diğer ürünlere dair söylentilerin biraz olsun gölgede kaldığını söylemek yanlış olmayacaktır. Cupertino merkezli şirketin yeni ürünlerine dair daha sağlıklı öngörülerde bulunmak için biraz daha beklemekte fayda var gibi gözüküyor.

İLGİLİ HABERLER